Επίσημο: Ανανεωμένη Maserati Quattroporte 2017

Επίσημο: Ανανεωμένη Maserati Quattroporte 2017

Η μεγάλη ιταλική μπερλίνα φρεσκάρεται για να συνεχίσει την καλή εμπορική της πορεία.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια παρουσίας, η Maserati ρετουσάρει την μεγάλη μπερλίνα της, την Quattroporte.

Από τις αρχές του 2013 που ξεκίνησε την εμπορική της καριέρα, η Quattroporte έχει πουληθεί σε πάνω από 24.000 κομμάτια σε 72 χώρες.

Η ανανεωμένη έκδοση ξεχωρίζει από τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με την πιο έντονη μάσκα, τον διαφοροποιημένο σχεδιαστικά πίσω προφυλακτήρα, καθώς και από την νέα σχεδίαση σε καθρέφτες και μαρσπιέ. Επιπλέον, η νέα μάσκα είναι «ενεργή» έτσι ώστε να ρυθμίζει την ποσότητα αέρα που θα περνάει, και σε συνδυασμό και με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και το προσεγμένο επίπεδο πάτωμα, η αεροδυναμική απόδοση της Quattroporte έχει βελτιωθεί κατά 10%.

Στην καμπίνα, οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στον επανασχεδιασμό της κεντρικής κονσόλας που πλέον φιλοξενεί νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 8,4”, στους νέους διακόπτες για τον κλιματισμό και στο νέο περιστροφικό χειριστήριο στην κονσόλα δαπέδου που ελέγχει το σύστημα πολυμέσων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των Quattroporte ανήκει και ο αισθητήρας ποιότητας αέρα του συστήματος κλιματισμού, ενώ στον έξτρα βρίσκουμε το πακέτο Advanced Driver Assistance System που περιλαμβάνει ένα μπουκέτο από συστήματα: Adaptive Cruise Control με Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning με Advanced Brake Assist και Automated Emergency Braking. Ακόμα, σε συνδυασμό με το προαναφερθέν πακέτο μπορεί να τοποθετηθεί και κάμερα με περιμετρική ορατότητα.

Τα εμπλουτισμένα επίπεδα εξοπλισμού είναι δύο, GranLusso και GranSport, και οι εκδόσεις κινητήρα τρεις. Η βασική έκδοση κινητήρα βενζίνης είναι η S με τον 3λιτρο V6 bi-turbo των 410 ίππων που κέρδισε και 1 km/h τελικής (286 km/h) και ακολουθεί η κορυφαία GTS με τον 4λιτρο V8 bi-turbo των 530 ίππων που κέρδισε 3 km/h τελικής (310 km/h). Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 3λιτρο V6 με τους 275 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται και με τα δύο επίπεδα εξοπλισμού, με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Skyhook να ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube