node/36085

FC Barcelona: Η Audi φεύγει, η Cupra έρχεται

Νέος χορηγός για την ομάδα του Μέσι, μετά την μη ανανέωση του συμβολαίου που είχε με την Audi για δέκα χρόνια.

Ακόμη και αν δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την άφιξη της Cupra ως επίσημου χορηγού του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Βαρκελώνης. Η Cupra θα αντικαταστήσει την Audi, της οποίας το συμβόλαιο έληξε στα τέλη Ιουνίου μετά από 10 χρόνια συνεργασίας.
Μάλιστα μετά τη λήξη του συμβολαίου καμία από τις δύο πλευρές δεν φάνηκε να κάνει κάποια κίνηση ανανέωσής του.  

Να θυμίσουμε πως κάποια άλλα δημοσιεύματα θέλουν την Audi να αποχωρεί και από την Bayern του Μονάχου, κάτι που ίσως να σημαίνει πως το Ίνγκολσταντ δεν θέλει πλέον να χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο και προσανατολίζεται σε άλλες μορφές προβολής των προϊόντων του.

Για κάποιος παρεμφερείς λόγους και η Peugeot είχε ανακοινώσει ότι δεν θα χορηγεί πλέον την FC Sochaux-Montbéliard, την οποία η ίδια είχε δημιουργήσει και μάλιστα ήταν ιδιοκτήτριά της μέχρι το 2015.

Δημοσιεύματα θέλουν την Audi να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι οι παίκτες σχεδόν ποτέ δεν οδήγησαν  τα αυτοκίνητα που τους είχαν παραχωρηθεί. Βέβαια αν ο Μέσι και η παρέα του «σνόμπαραν» τα Audi θα… καταδεχτούν να οδηγούν Cupra; Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως προφανώς η συμφωνία θα είναι διαφορετική και δεν θα περιλαμβάνει κάποιον τέτοιον όρο.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου μιλούν για μια άλλη φιλοσοφία πίσω από τη συμφωνία χορηγίας. Πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για μια καθαρά ισπανική μάρκα η έδρα της οποίας είναι μόλις 30 km μακριά από αυτήν της ποδοσφαιρικής ομάδας, τα δημοσιεύματα λένε ότι μέσα από τη συμφωνία θέλουν να προωθηθεί μια νέα μορφή αστικής κινητικότητας.

Να θυμίσουμε ότι η Cupra έχει δημιουργήσει μια εταιρεία, την Xmoba, αφιερωμένη ειδικά στη νέα κινητικότητα, αλλά και σε παροχή σχετικών υπηρεσιών. Η Xmoba δημιούργησε με τη σειρά της την εφαρμογή Justmoove, η οποία έχει να κάνει με υπηρεσίες στάθμευσης, διοδίων, ταξί, κοινής χρήσης αυτοκινήτων, τιμές καυσίμων, κτλ).

Η χορηγία της  Cupra στην FC Barcelona εκτιμάται ότι θα είναι  € 5 εκατ. ετησίως.

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.