FC Barcelona: Η Audi φεύγει, η Cupra έρχεται

FC Barcelona: Η Audi φεύγει, η Cupra έρχεται

Νέος χορηγός για την ομάδα του Μέσι, μετά την μη ανανέωση του συμβολαίου που είχε με την Audi για δέκα χρόνια.

Ακόμη και αν δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την άφιξη της Cupra ως επίσημου χορηγού του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Βαρκελώνης. Η Cupra θα αντικαταστήσει την Audi, της οποίας το συμβόλαιο έληξε στα τέλη Ιουνίου μετά από 10 χρόνια συνεργασίας.
Μάλιστα μετά τη λήξη του συμβολαίου καμία από τις δύο πλευρές δεν φάνηκε να κάνει κάποια κίνηση ανανέωσής του.  

Να θυμίσουμε πως κάποια άλλα δημοσιεύματα θέλουν την Audi να αποχωρεί και από την Bayern του Μονάχου, κάτι που ίσως να σημαίνει πως το Ίνγκολσταντ δεν θέλει πλέον να χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο και προσανατολίζεται σε άλλες μορφές προβολής των προϊόντων του.

Για κάποιος παρεμφερείς λόγους και η Peugeot είχε ανακοινώσει ότι δεν θα χορηγεί πλέον την FC Sochaux-Montbéliard, την οποία η ίδια είχε δημιουργήσει και μάλιστα ήταν ιδιοκτήτριά της μέχρι το 2015.

Δημοσιεύματα θέλουν την Audi να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι οι παίκτες σχεδόν ποτέ δεν οδήγησαν  τα αυτοκίνητα που τους είχαν παραχωρηθεί. Βέβαια αν ο Μέσι και η παρέα του «σνόμπαραν» τα Audi θα… καταδεχτούν να οδηγούν Cupra; Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως προφανώς η συμφωνία θα είναι διαφορετική και δεν θα περιλαμβάνει κάποιον τέτοιον όρο.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου μιλούν για μια άλλη φιλοσοφία πίσω από τη συμφωνία χορηγίας. Πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για μια καθαρά ισπανική μάρκα η έδρα της οποίας είναι μόλις 30 km μακριά από αυτήν της ποδοσφαιρικής ομάδας, τα δημοσιεύματα λένε ότι μέσα από τη συμφωνία θέλουν να προωθηθεί μια νέα μορφή αστικής κινητικότητας.

Να θυμίσουμε ότι η Cupra έχει δημιουργήσει μια εταιρεία, την Xmoba, αφιερωμένη ειδικά στη νέα κινητικότητα, αλλά και σε παροχή σχετικών υπηρεσιών. Η Xmoba δημιούργησε με τη σειρά της την εφαρμογή Justmoove, η οποία έχει να κάνει με υπηρεσίες στάθμευσης, διοδίων, ταξί, κοινής χρήσης αυτοκινήτων, τιμές καυσίμων, κτλ).

Η χορηγία της  Cupra στην FC Barcelona εκτιμάται ότι θα είναι  € 5 εκατ. ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube