H Bayern Μονάχου διεκδικεί από την BMW 10-20 εκατ. ευρώ

H Bayern Μονάχου διεκδικεί από την BMW 10-20 εκατ. ευρώ

Μετά τη διαφαινόμενη ρήξη της συνεργασίας του σωματείου με τη BMW που ήθελε να πάρει τη θέση της Audi.

Μετά την αποτυχία ενός (πολύ) μεγάλου συμβολαίου χορηγίας, ο γερμανικός σύλλογος αξιώνει αποζημίωση από τη BMW, ύψους € 20 εκατ.

Λίγα μεγάλα ποδοσφαιρικά σωματεία δεν έχουν ανάμεσα στους χορηγούς τους έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η Bayern Μονάχου έχει από το 2002 συνεργασία με την Audi, κάτι που η BMW δεν έβλεπε και με τόσο καλό μάτι. Αιτία ότι τόσο η BMW όσο και η Bayern έχουν ως έδρα τους το Μόναχο, ενώ η Audi εδρεύει λίγο πιο μακρυά από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, στο Ίνγκλσταντ.

Πέρυσι τον Μάρτιο BMW και Bayern υπέγραψαν μια επιστολή προθέσεων με την οποία η BMW ανελάμβανε μια οικονομική δέσμευση που θα έφτανε το € 1δισ. σε βάθος χρόνου για να πάρει τη θέση της Audi, όταν το συμβόλαιό της έληγε με τη Bayern.

Η BMW θα γινόταν και ένας από τους μετόχους του αθλητικού σωματείου αφού θα έπαιρνε το 8,33% των μετοχών που είχε η Audi. Αυτό όμως δεν θα γινόταν νωρίτερα από το 2025 που έληγε το συμβόλαιο συνεργασίας Audi- Bayern.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η BMW ζήτησε από τους αξιωματούχους της Bayern να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να μην περιμένουν ως το 2025, κάτι που το αθλητικό σωματείο απέρριψε ως ανέφικτο. Κάπου εκεί φαίνεται να επήλθε και η ρήξη και να μην υλοποιείται η συμφωνία, με την πλευρά της Bayern να ζητά τώρα αποζημίωση από τη BMW ύψους €10-20 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube