Peugeot: Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα και δεν ταιριάζει στην άνοδο του γοήτρου μας!

Peugeot: Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα και δεν ταιριάζει στην άνοδο του γοήτρου μας!

Η επικεφαλής συνεργασιών της Peugeot έκανε αυτή την εκπληκτική δήλωση, όταν ρωτήθηκε αν η Peugeot θα υποστηρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα Sochaux, της ομώνυμης ιστορικής πόλης για τη γαλλική φίρμα.

Το FC Sochaux-Montbéliard δεν είναι σε καλή κατάσταση. Σε αθλητικό επίπεδο, ο σύλλογος μόλις που κατάφερε να διατηρηθεί στη Ligue 2. Από οικονομική άποψη, είναι σε μεγάλη αναταραχή, μέχρι το σημείου να κινδυνεύει να υποβιβαστεί διοικητικά στη National. Για να παραμείνει στη ζωή η FCSM, οι υποστηρικτές ζητούν βοήθεια από την Peugeot. Η γαλλική φίρμα έχει την ίδια έδρα με την ποδοσφαιρική ομάδα και ήταν ιδιοκτήτριά της μέχρι το 2015, οπότε και αγοράστηκε από ένα κινεζικό γκρουπ.

Η Isabel Salas Mendez, επικεφαλής των χορηγιών και συνεργασιών στην Peugeot, ρωτήθηκε για το θέμα από το ραδιόφωνο του Europe 1. Και η απάντησή της ήταν σαφέστατη: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν ταιριάζει με τις αξίες μας αυτή τη στιγμή. Οι αξίες του είναι πιο λαϊκές και εμείς προσπαθούμε να ανεβάσουμε το γόητρό μας. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό».

Μια δήλωση που είναι το ίδιο εκπληκτική όσο και αδέξια. Πάνω απ’ όλα, είναι δύσκολο να την κατανοήσει ο φίλος του ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί κατασκευαστές υψηλής κλάσης συνδέουν την εικόνα τους με ποδοσφαιρικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και η Audi με τη Bayern Μονάχου και την Real Μαδρίτης. Η Volkswagen, την οποία η Peugeot έχει σαφώς πάρει στο κατόπι, δεδομένου ότι ανεβαίνει κλάση για να γίνει ένας «premium μαζικός» κατασκευαστής, είναι σημαντικός εταίρος στις εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Γαλλίας, ανδρική και στη γυναικεία.

Η Isabel Salas Mendez εξήγησε ότι η φίρμα αποφάσισε να επικεντρωθεί στο τένις. Εάν το ποδόσφαιρο είναι πολύ λαϊκό, τότε, το τένις είναι ένα άθλημα για το οποίο ενδιαφέρεται μια πλουσιότερη πελατεία που πιο ταιριαστή με τη γαλλική φίρμα; Η Mendez δεν θέλησε προφανώς να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση και αποκρίθηκε ως πολιτικός: «Το άθλημα αυτό ταιριάζει καλύτερα με τις αξίες μας, είναι διεθνές και ενδιαφέρει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες». 

Έτσι η Peugeot είναι φάτσα κάρτα αυτή τη στιγμή στο Roland Garros. Με το καλό και στο curling...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube