Ευρώπη: Άνοδος πωλήσεων - Έκρηξη στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Ευρώπη: Άνοδος πωλήσεων - Έκρηξη στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Για πρώτη φορά από την αρχή του χρόνου η αγορά εμφανίζεται με θετικό πρόσημο - Αναλυτικά στοιχεία ανά μάρκα και χώρα.

Πριν λίγες μέρες η Jato δημοσιοποίησε τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τον μήνα Ιούλιο. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι η πρώτη φορά από την αρχή του έτους που η ευρωπαϊκή αγορά εμφανίζεται με θετικο πρόσημο, καθώς οι ταξινομήσεις των νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 1,2%, ποσοστό που σε απόλυτο αριθμό μεταφράζεται σε 1.325.600 οχήματα. 

ove

Μπορεί το 1,2% να μην είναι μια εντυπωσιακή αύξηση, όμως αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα σε σχέση με το -7,9% του Ιουνίου. Παρόλα αυτά, στο σύνολο του επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019 η αγορά εμφανίζεται μειωμένη κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονική διάστημα.

top

Η ανάλυση των στοιχείων της Jato δείχνει ότι οι ευρωπαίοι καταναλωτές προτίμησαν αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας κατηγορίας, αλλά και ηλεκτρικά. 

evs

Ειδικά για τα τελευταία, τον Ιούλιο πωλήθηκαν συνολικά 96.600 BEV (ηλεκτρικά με μπαταρία), PHEV (plug-in hybrid) και HEV (υβριδικά), αριθμός που μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 29%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018. Έτσι το συνολικό μερίδιο που καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα οχήματα στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς ανέρχεται πλεόν στο 7,4%. 

Αναλυτικότερα τα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πούλησαν 23.200 αυτοκίνητα με την Tesla να είναι αυτή που πούλησε τα περισσότερα και ακολούθησαν η Renault με το Zoe, η VW και η Hyundai. 

Στα υβριδικά, τα οποία συνολικά πούλησαν 56.800 οχήματα, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Toyota και η Lexus, και ακολούθησαν με πολύ καλές επιδόσεις η Mercedes και η Land Rover με το νέο Evoque.

mark

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube