Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζει αυστηρότερους περιορισμούς για τους ρύπους

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζει αυστηρότερους περιορισμούς για τους ρύπους

Η πρόταση της Κομισιόν για ακόμα χαμηλότερα όρια εκπομπών ρύπων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει αυστηρότερους περιορισμούς για τις εκπομπές CO2 των καινούριων αυτοκινήτων σύμφωνα με έγγραφα της Κομισιόν που διέρρευσαν πριν από λίγες μέρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μέχρι το 2030, το μέσο όρο εκπομπών CO2 για τις αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να είναι κατά 50% χαμηλότερο από αυτό του 2021 όταν η σημερινή οδηγία έκανε λόγο για μείωση 37,5% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναφέρει πως η γερμανική υπηρεσία VDA, σκοπεύει να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυστηροποίηση των περιορισμών πέρα από τις υφιστάμενες προτάσεις της Ε.Ε.

Σήμερα, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μείωση 40% των εκπομπών CO2 κάθε κράτους-μέλους από το 1990 μέχρι το 2030. Αυτό το ποσοστό μείωσης θα μπορούσε να αυξηθεί σε 55% αν περάσει η νέα πρόταση της Κομισιόν, βοηθώντας την Ε.Ε. να πετύχει το στόχο για μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

Παρόλο που τα αρμόδια στελέχη της Ε.Ε. αρνήθηκαν να σχολιάσουν το έγγραφο που διέρρευσε, το Reuters ισχυρίζεται πως ο νέος στόχος της Κομισιόν θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ θα σταλεί στην Ευρωβουλή για ψηφοφορία τον επόμενο μήνα.

[Πηγή: Reuters μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube