Εξαγορά Lucid από Ford;

Εξαγορά Lucid από Ford;

Σύμφωνα με αναφορές, συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της Lucid Motors από τη Ford βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Lucid Motors σκέφτεται την πιθανή εξαγορά από το Μπλε Οβάλ, ενώ βρίσκεται εν μέσω ενός νέου γύρου εξεύρεσης χρηματοδότησης.

Το Automotive News αναφέρει ότι η νέα εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων απευθύνθηκε στη Morgan Stanley, προκειμένου να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για να γίνει η πολυτελής μπερλίνα της εταιρείας, το Air, πραγματικότητα.

Ανώνυμες πηγές που παρακολουθούν στενά το θέμα υποστηρίζουν ότι η Lucid προσέγγισε ανώτερα διευθυντικά στελέχη της Ford για μια πιθανή πώληση, αλλά ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν εξετάζει μια συμφωνία σε αυτό το στάδιο. Και τούτο κυρίως επειδή ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jim Hackett βρίσκεται εν μέσω μια ανασκόπησης 100 ημερών για τα σχέδια και προτεραιότητες της μάρκας.

 

Μιλώντας στον Τύπο στην στο New York International Auto Show 2017, τον Απρίλιο, ο Peter Rawlinson, επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα της Lucid, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμη αρκετά κεφάλαια για να ξεκινήσει την κατασκευή του προτεινόμενου εργοστασίου των 700 εκατ. δολαρίων στην Arizona.



«Δεν έχουμε αυτά τα χρήματα διαθέσιμα. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να διασφαλίσουμε το Series D [σ.σ. έτσι ονομάζεται ο χρηματοδοτικός γύρος για την κατασκευή του εργοστασίου]. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μας να ξεκινήσουμε να κινούμε γη και ουρανό ή να ξεκινήσουμε οτιδήποτε, μέχρι να διασφαλίσουμε ένα οικονομικό διάδρομο για να το εκτελέσουμε με επαγγελματισμό και με απόλυτη ακεραιότητα», είπε ο Rawlinson.

Σε μια ανακοίνωσή της, η Ford είπε ότι δεν κάνει σχόλια επί κερδοσκοπικών παιχνιδιών, αλλά πηγή ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει αποκλείσει ότι μια συμφωνία βρίσκεται καθ’ οδόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube