Δείτε το ηλεκτρικό Lucid Air να πιάνει τα 350 km/h σε δοκιμές εξέλιξης [videos]

Δείτε το ηλεκτρικό Lucid Air να πιάνει τα 350 km/h σε δοκιμές εξέλιξης [videos]

Το ηλεκτρικό σεντάν των 1.000 ίππων ανταγωνίζεται το Tesla Model S και σε τιμή.

Το ηλεκτρικό Lucid Motors Air έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αυτές τις μέρες στην έκθεση της Νέας Υόρκης όπου ανακοινώθηκε ότι έφτασε τα 350 km/h σε δοκιμές ευστάθειας.

Το video παρακάτω δείχνει το αυτοκίνητο να επιταχύνει σε οβάλ πίστα δοκιμών μέχρι την τελική του ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά στην παραπάνω τιμή.

Το Lucid Air διατίθεται ήδη στην αμερικανική αγορά σε τιμή που ξεκινά από τα $52.500 (€49.450), ενώ το βασικό, πισωκίνητο Tesla Model S 60D κοστίζει $69.200.

Η βασική έκδοση του Lucid Air, με τον ένα ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 400 ίππους, αλλά το δικινητήριο τετρακίνητο μοντέλο έχει 1.000 άλογα και κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε 2,5”.

Στη στάνταρ μορφή του, το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 240 μιλίων (386 km), αλλά διατίθεται με επιπλέον χρέωση και μια έκδοση με αυτονομία 400 μιλίων (640 km).

H Lucid συνεργάζεται με τη Samsung SDI για την προμήθεια των μπαταριών ιόντων λιθίου, που υποστηρίζει ότι έχουν κορυφαία για την κατηγορία ενεργειακή πυκνότητα, ισχύ, διάρκεια ζωής και ασφάλεια. Επίσης, δεν «πέφτουν» μετά από πολλές επαναφορτίσεις. Η ίδια εταιρεία προμηθεύει μπαταρίες και στην BMW για τα i3 και i8.

H Lucid επιδεικνύει με περηφάνια την έξτρα διάταξη “executive” στο εσωτερικό του Lucid, με τα δύο μόνο ανακλινόμενα καθίσματα. Η στάνταρ διάταξη είναι 4θέσια, αλλά προσφέρεται και 5θέσια.

Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης ότι η αερανάρτηση του Lucid Air, με την τεχνολογία ανατροφοδοτούμενων κυκλωμάτων, προσφέρει την καλύτερη άνεση στην κατηγορία.

Η Lucid έχει σχεδιάσει το αυτοκίνητο έτσι ώστε να είναι «έτοιμο για αυτονομία» και θα εγκαταστήσει τους αναγκαίους αισθητήρες για να το κάνει πλήρως αυτόνομο όταν η τεχνολογία και η νομοθεσία το επιτρέψουν.

Το Air θα μπει σε παραγωγή προς το τέλος του 2018 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Μέχρι τότε όμως η λίστα των ανταγωνιστών του θα επιμηκύνεται…

Με μια προκαταβολή 2.400 ευρώ μπορείτε σήμερα να εξασφαλίσετε ένα από τα Lucid Air παραγωγής. Όμως για την έκδοση λανσαρίσματος, που θα παραχθεί σε μόλις 255 κομμάτια, απαιτείται προκαταβολή €24.000.

Η Lucid Motors λέει ότι τα αυτοκίνητα αυτά θα έχουν πλούσιο εξοπλισμό και αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Οι προπαραγγελίες όμως αφορούν προς το παρόν μόνο τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Δείτε τώρα το Lucid Air στις δοκιμές τελικής, αλλά και σε χειμερινές δοκιμές σε χιόνι.

[Πηγή: Autocar]

Alpha Speed Car from Lucid Motors on Vimeo.

Winter Testing from Lucid Motors on Vimeo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube