Το Lucid Air των 1.000 PS πιάνει 378 km/h [video]

Το Lucid Air των 1.000 PS πιάνει 378 km/h [video]

H αμερικανική ηλεκτρική πολυτελής μπερλίνα με τα κινεζικά κεφάλαια αποδίδει χίλια άλογα και τιμάται όσο ένα Tesla.

H ηλεκτρική μπερλίνα Lucid Air που ντεμπουτάρισε στο New York Auto Show 2017 τον προηγούμενο Μάρτιο έπιασε σε δοκιμή τα 378 km/h.

Λίγο ύστερα από το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη, το Air είχε γράψει τελική ταχύτητα, πάλι σε δοκιμή, τα 350 km/h, μόνο που τότε αυτή περιοριζόταν σε αυτό το όριο ηλεκτρονικά [δείτε το στο video από κάτω].

Πρόσφατα, το Air επέστρεψε στο πεδίο δοκιμών του Ohio στις ΗΠΑ, και αυτή τη φορά χωρίς ηλεκτρονικό περιοριστή και με κάποιες έξτρα ρυθμίσεις στην αερανάρτησή του, έπιασε τα 378 km/h, σύμφωνα με τη Lucid.

Το αυτοκίνητο εμπορικά βρίσκεται στη φάση των προ-παραγγελιών στην Αμερική, τιμώμενο $52.500 (€48.500), αν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δήλωση από την εταιρεία πόσο θα κοστίζει στην ευρωπαϊκή αγορά. Το αντίπαλο δέος του στην Αμερική, το Tesla Model S, στη βασική έκδοσή του με ένα ηλεκτρομοτέρ, αποδίδει 400 άλογα. Βέβαια, με δύο ηλεκτροκινητήρες και του Model S η ισχύς ανεβαίνει στα 1.000 άλογα, καθιστώντας το ικανό να γράφει στο 0-60 mph (0-96,5 km/h) χρόνο 2,5”

H στάνταρ αυτονομία του Lucid Air είναι περίπου 390 km, αλλά υπάρχει και έκδοση έξτρα με αυτονομία 650 km. H Lucid συνεργάστηκε με τη Samsung SDI για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του Air, οι οποίες όπως αναφέρει η εταιρεία έχουν κορυφαία ενεργειακή πυκνότητα, ισχύ, διάρκεια ζωής και ασφάλεια και δεν «αδυνατίζουν» από τις πολλαπλές φορτίσεις. Να θυμίσουμε ότι η Samsung SDI, που κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία, εφοδιάζει επίσης τις μπαταρίες των BMW i3 και i8.

Η Lucid επιθυμεί να αναδείξει τη διθέσια πίσω διαμόρφωση, προκειμένου να ενισχύσει τον «executive» χαρακτήρα του Air. Η στάνταρ διαμόρφωση της καμπίνας είναι 5θέσια, αλλά ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την προαναφερθείσα «executive» διάταξη. Η Lucid λέει ακόμη ότι η αερανάρτηση του αυτοκινήτου με τεχνολογία «αναγεννώμενης βαλβίδας» παρέχει την πιο άνετη κύλιση στην κλάση.

Η εταιρεία περιγράφει το Air ότι είναι «αυτόνομα έτοιμο» και ότι θα εφοδιάσει το αυτοκίνητο με τους απαραίτητους σένσορες για να γίνει πλήρως αυτόνομο όταν το επιτρέψουν η τεχνολογία και η νομοθεσία.

Το Air θα μπει σε παραγωγή αργά μέσα στο 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται λίγο αργότερα. Μια περίοδος κύησης που όμως θα κάνει το κατάλογο των ανταγωνιστών του Air σαφώς μακρύτερο. Μια προκαταβολή περίπου 2.300 ευρώ διασφαλίζει ένα βασικό Air στον υποψήφιο αγοραστή, αλλά για ένα 255, την τοπ έκδοση του λανσαρίσματος, χρειάζεται να προκαταβάλεις 23 χιλιάδες ευρώ. Η Lucid λέει ότι τα Air 255 θα είναι φορτωμένα εξοπλισμό και ότι θα διαθέτουν αποκλειστικά, διακριτικά χαρακτηριστικά που θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Οι προ-παραγγελίες προς το παρόν ισχύουν μόνο για τη Β. Αμερική –ΗΠΑ και Καναδά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube