€8.911 μπόνους για κάθε εργαζόμενο στην Porsche

€8.911 μπόνους για κάθε εργαζόμενο στην Porsche

Οι εργαζόμενοι στην Porsche θα πάρουν μπόνους €8.911 ύστερα από ένα εξαιρετικά επιτυχημένο 2015.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες κάθε υπάλληλος της Porsche θα πάρει μπόνους €8.911. Μια επιβράβευση για την πιο επιτυχημένη εμπορικά χρονιά στην ιστορία της εταιρείας.

Το χρόνο που μας πέρασε, η Porsche παρέδωσε σε σύνολο 225.121 αυτοκίνητα, νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση 19% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2014. Το 2015, που όπως είπαμε ήταν η καλύτερη χρονιά της εταιρείας από άποψη εσόδων, είδε να μπαίνουν στο ταμείο της 25% περισσότερα έσοδα, τα οποία έφτασαν στα €21,5 δισ. Με το ίδιο ποσοστό αυξήθηκαν και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, φτάνοντας στα €3,4 δισ. Έτσι, για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή η Porsche αποφάσισε να ανταμείψει με €8.911 ευρώ καθέναν από τους περίπου 15.600 υπαλλήλους της.  

Το μπόνους αναλύεται στην ουσία σε δύο ποσά. Το πρώτο αφορά 8.211 ευρώ που θα πάρει κάθε εργαζόμενος στο χέρι και το δεύτερο σε 700 ευρώ, ως συμμετοχή στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Porsche VarioRente ή σε ατομική συνταξιοδότηση.

Ο Oliver Blume, πρόεδρος του ΔΣ της Porsche AG, δήλωσε για την απόφαση αυτή: «Το μπόνους είναι μια δίκαιη επιβράβευση για το μεγάλο ζήλο που επέδειξαν οι εργαζόμενοί μας. Απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς αυτούς, διότι οι γνώσεις και η αφοσίωσή τους συνέβαλαν στην επίτευξη ενός τέτοιου εξαιρετικού αποτελέσματος σε ένα καθόλου εύκολο περιβάλλον».

Όσον αφορά το πρόγραμμα των προσεχών μοντέλων, η Porsche θα λανσάρει αργότερα μέσα στο 2016 την ολοκαίνουργια Panamera, ενώ περιμένουμε να δούμε αμέσως ύστερα την 718 Cayman. Τα άλλα μελλοντικά μοντέλα της γκάμας περιλαμβάνουν τις 911 GT3 facelift, 911 GT2, Panamera Shooting Brake και την επόμενη γενιά της Cayenne. Επίσης, η Porsche εργάζεται ήδη πάνω στη νέα 911, που θα έχει στην γκάμα της και υβριδική έκδοση, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσει την έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου Mission E που θα εμφανιστεί το 2020.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube