Porsche: Οι κινητήρες των νέων 718 Boxster & Cayman [video]

Porsche: Οι κινητήρες των νέων 718 Boxster & Cayman [video]

Με νέους επίπεδους 4κύλινδρους τούρμπο κινητήρες θα εφοδιάζονται τα νέα βασικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Οι νέες 718 Boxster και Cayman θα παρουσιαστούν μέσα στο 2016 και θα εφοδιάζονται με καινούριους υπερτροφοδοτούμενους 4κύλινδρους boxer κινητήρες.

Οι Άγγλοι συνάδελφοί μας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ομάδα εξέλιξης της Porsche στον χιονισμένο Καναδά και να μας αναφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες 718 Boxster και Cayman θα έχουν για βασικό κινητήρα έναν τούρμπο 4κύλινδρο boxer 2,0 λίτρων με απόδοση 300 ίππους και 35,7 kgm ροπής, και τον κόφτη να επεμβαίνει στις 7.400 rpm.

Οι εκδόσεις S των δύο νέων μοντέλων θα εφοδιάζονται και αυτές με 4κύλινδρο τούρμπο boxer κινητήρα, αλλά η χωρητικότητά του θα είναι 2,4 ή 2,5 λίτρα. Η απόδοση σε αυτή την περίπτωση φτάνει τους 360 ίππους και τα 40,8 kgm ροπής, με την κυριότερη διαφορά, πέρα από την χωρητικότητα, να εντοπίζεται στην τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας VTG.

Παρά το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα «έχασαν» δύο κυλίνδρους, το σύστημα υπερτροφοδότησης πρόσθεσε κιλά, με την Boxster πλέον να φτάνει τα 1.400 kg από 1.315 που ζυγίζει η υπάρχουσα. Οι επιδόσεις όμως δεν φαίνεται να μην επηρεάστηκαν από αυτό το γεγονός, μιας η βασική έκδοση επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5” και η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 280 km/h. Για την έκδοση S η μέτρηση επιτάχυνσης 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,0”. Επιπλέον, το “downsizing” ευνόησε και την μέση κατανάλωση που έπεσε 1 lt σε όλες τις μετρήσεις.

Τα νέα βασικά μοντέλα 718 Boxster και Cayman θα παρουσιαστούν επίσημα τον Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube