Έτσι κάνεις διαφημιστικά χωρίς αυτοκίνητο [video]

Έτσι κάνεις διαφημιστικά χωρίς αυτοκίνητο [video]

Νομίζετε ότι κάποιος χρειάζεται ένα πραγματικό αυτοκίνητο για να κάνει μια διαφημιστική παραγωγή; Λάθος! Τα πάντα είναι θέμα προοπτικής.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που βλέπετε στις διαφημίσεις, από ένα τέλεια φτιαγμένο χάμπουργκερ μέχρι αψεγάδιαστα μοντέλα που δημιουργούν στους κοινούς θνητούς επιδημία χαμηλής αυτοεκτίμησης, δεν είναι αληθινό.

Δεν θα μπορούσε να είναι αληθινό, διότι τις περισσότερες φορές η αλήθεια δεν είναι και τόσο βολική ή δεν είναι τόσο σέξι ή είναι ακριβή ή δύσκολη. Η διαφήμιση δημιουργήθηκε για να χειραγωγήσει τον ανθρώπινο νου και να δημιουργήσει προσδοκίες. Στην περίπτωση του φωτογράφου Felix Hernandez, η χειραγώγηση συμβαίνει και από τις δύο μεριές του φακού. Στην προκειμένη περίπτωση, το Audi που βλέπετε στην κύρια φωτογραφία δεν είναι αυτοκίνητο.



Ο Hernandez μισθώθηκε από την Audi για να δημιουργήσει μια καμπάνια για το πανάκριβο σούπερκαρ του Ingolstadt, το R8, με τη γενική κατεύθυνση «οι δρόμοι δεν είναι απαραίτητοι». Στις φωτογραφίες του, το R8 σαν να καλπάζει γύρω από την ακτή Cancun στο Μεξικό και να εξερευνά περιοχές κοντά στον Βόρειο Πόλο. Αλλά, η Audi στην πραγματικότητα ποτέ δεν του έδωσε αυτοκίνητο για να δουλέψει με αυτό. Δεν το χρειαζόταν, εξάλλου. Όλα όσα χρειαζόταν ήταν ένα λεπτομερές μοντέλο των 40 ευρώ από το ίντερνετ και λίγο… αλεύρι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε στην πίστα των Σεερών το Audi R8 5.2 V10



Ο Hernandez ειδικεύεται να παίρνει μινιατούρες και, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από προοπτικά παιχνίδια, να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση που θα ορκιζόσουν είναι πραγματική εικόνα. Η περισσότερη από τη δουλειά γίνεται στο στούντιο που διατηρεί, αλλά κατά περίπτωση μπορεί να βγει έξω και να στήσει ένα πτυσσόμενο μεγάλο τραπέζι, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό, όπως έκανε στη σκηνή της παραλίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mill Blackbird: Το αυτοκίνητο χαμαιλέων! [video]


Σύμφωνα με τον Hernandez, για ένα κομμάτι που έγραψε για το PetaPixel, προτιμά να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς in-camera, με πραγματικά αντικείμενα και υλικά, οπότε χρησιμοποιεί για παράδειγμα αλεύρι για το χιόνι ή τη σκόνη, σιρόπι αραβοσίτου για σταγόνες, ή πραγματικό καπνό για μυστήριο. Όλα τραβιούνται συνήθως με φακό 24-105 mm, φακούς «ομορφιάς» (εφέ παλιάς σχολής), snoot (κυλινδρικό εξάρτημα για φλας) και φυσικά απόλυτη αντίληψη της κλίμακας. Στη συνέχεια, τα φινιρίσματα γίνονται στο Photoshop, αν είναι απόλυτα απαραίτητο.



Σε ένα κόσμο που γίνεται ολοένα πιο ψεύτικος και φιλτραρισμένος, το παραπάνω είναι μια ωραία, μικρή υπενθύμιση προκειμένου να εκτιμήσεις την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Αλλά την ίδια στιγμή, να είσαι συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι ό,τι βλέπεις δεν είναι απαραίτητα και αληθινό. Ακόμα κι αν θα ήθελες να σκέφτεσαι ότι το σούπερκαρ που οδηγείς το καταδιώκει ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων.

[Πηγή Car and Driver μέσω Road n' Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube