Έτσι επιταχύνει η Bugatti Chiron! [video]

Έτσι επιταχύνει η Bugatti Chiron! [video]

Παρακολουθήστε πόσο γρήγορα κινείται η βελόνα στο ταχύμετρο του hypercar, από τα 0 μέχρι τα 350 km/h.

Η Bugatti έχει ξεκινήσει να παραχωρεί τη νέα Chiron σε δημοσιογράφους για δοκιμή, κι αρχίζουν να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία.

Το πρώτο βέβαια ερώτημα που έχουν όλοι είναι πόσο γρήγορα επιταχύνει το hypercar των 1.500 ίππων. Σ’ αυτό το βιντεάκι του βρετανικού EVO Μagazine παίρνουμε μια πρώτη ιδέα, παρότι δεν συνοδεύεται από μετρήσεις GPS V-Box.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι φτιάχνεται η Bugatti Chiron [+video]

Την ιδέα του μεγέθους της επιτάχυνσης την παίρνουμε από το χρονόμετρο του video, που δείχνει ότι η νέα Bugatti φτάνει από στάση τα 200 km/h σε κάτω από 7,5 δευτερόλεπτα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σπίναρε τους τροχούς της σε όλη την 1η ταχύτητα. Με μια πιο συγκρατημένη εκκίνηση, θα πρέπει να ήταν σημαντικά ταχύτερη.

Με τον ίδιο τρόπο, βλέπουμε ότι η Chiron έπιασε τα 350 km/h σε 21,5”, που είναι επίσης εξωπραγματική επίδοση. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το πώς επιταχύνει όταν πλέον βρει πρόσφυση. Δείτε το ρυθμό που ανεβαίνει η βελόνα από τα 150 μέχρι τα 300 km/h.

Όσο για το στιγμιαίο κόψιμο και την επιβράδυνση από τα 95 κάτω στα 67 km/h, δεν μπορούμε να δώσουμε εξήγηση. Άφησε εντελώς το γκάζι ο οδηγός για να ξαναβρεί πρόσφυση; Είδε κάτι και τσίμπησε το φρένο; Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να μας πει.

[Πηγή: evo.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube