Έτσι ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota! [video]

Έτσι ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota! [video]

Το μοτέρ της Toyota που καίει υδρογόνο τοποθετήθηκε σε μια αγωνιστική Toyota Corolla.

Πριν από λίγες μέρες γράψαμε πως η Toyota ετοιμάζει κινητήρα που καίει υδρογόνο και σήμερα έρχεται το πρώτο βίντεο που μας αποκαλύπτει τον ήχο του κατά τη διάρκεια επίσημων δοκιμών σε πίστα!

Η νέα τεχνολογία δεν σχετίζεται με τις παραδοσιακές κυψέλες υδρογόνου που έχουμε δει στο Toyota Mirai, καθώς εκεί το υδρογόνο χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας με ηλεκτροκινητήρες να κινούν τους τροχούς.

Ο κινητήρας δεν είναι άλλος από τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων που γνωρίσαμε στο GR Yaris όπου αποδίδει 262 PS και 360 Nm, όμως αντί για βενζίνη δέχεται υδρογόνο! Η Toyota υποστηρίζει ότι η καύση υδρογόνου είναι πιο αποδοτική από την αντίστοιχη της βενζίνης βελτιώνοντας αισθητά την απόκριση του κινητήρα αλλά και την αποδοτικότητα του, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι να εισάγει την τεχνολογία στην παραγωγή το συντομότερο δυνατό.

Για την πρώτη δοκιμή του, ο κινητήρας τοποθετήθηκε κάτω από το καπό μιας αγωνιστικής Corolla η οποία θα τρέξει στον εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Taikyu στις 21 Μαΐου. Εκεί θα αποδείξει την αξιοπιστία και την απόδοσή του σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four.

Να θυμίσουμε πως η Toyota ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση επιδόσεων της Corolla με τις περιποιήσεις της Gazoo Racing η οποία φημολογείται πως θα έχει πάνω από 300 PS και τετρακίνηση.

Ο οδηγός αγώνων, Hiroaki Ishiura, που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της αγωνιστικής υδρογονοκίνητης Corolla δήλωσε πως η εμπερία δεν του φάνηκε διαφορετική από την οδήγηση ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Είπε μάλιστα πως αν δεν του είχαν πει πως το μοτέρ καίει υδρογόνο θα νόμιζε πως οδηγεί βενζινοκίνητο όχημα!

Όσο για την ηχητική εμπειρία, όπως θα ακούσετε είναι άκρως εντυπωσιακή και σίγουρα ασύκριτα πιο έντονη από αυτή ενός ηλεκτρικού οχήματος...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube