Toyota: O κινητήρας του GR Yaris θα «καίει» υδρογόνο! [video]

Toyota: O κινητήρας του GR Yaris θα «καίει» υδρογόνο! [video]

Η Toyota εξελίσσει τον 3κύλινδρο 1.600άρη τούρμπο κινητήρα του GR Yaris ώστε να λειτουργεί με συμπιεσμένο υδρογόνο.

Στα πλαίσια του προγράμματος της για έναν κόσμο μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Toyota, είναι πολύ κοντά στο να δημιουργήσει για μαζική παραγωγή έναν θερμικό κινητήρα που θα «δουλεύει» με συμπιεσμένο υδρογόνο. 

Ο κινητήρας αυτός θα είναι ο γνωστός από τη θητεία του στο GR Yaris, 3κύλινδρος τούρμπο 1.600άρης με τους 261 PS και τα 360 Nm ροπής. Η Toyota δε θα ακολουθήσει δηλαδή τη λογική Mirai με τις κυψέλες υδρογόνου αλλά θα «ρίξει» στην παραγωγή ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα «καίει» υδρογόνο, δε θα ρυπαίνει και θα μπορεί να κρατήσει στη ζωή τους θερμικούς κινητήρες για πολλά χρόνια ακόμη!

Το νέο μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ένα αγωνιστικό Corolla που θα λάβει μέρος στον ιαπωνικό αγώνα Taikyu στις 21 Μαΐου και μένει να δούμε πόσο κοντά είμαστε στη μαζική παραγωγή του!

toyota

Η Toyota υποστηρίζει ότι η καύση υδρογόνου είναι πιο αποδοτική από την αντίστοιχη της βενζίνης βελτιώνοντας αισθητά την απόκριση του κινητήρα αλλά και την αποδοτικότητα του. Μάλιστα, η ιαπωνική φίρμα δήλωσε ξεκάθαρα, ότι στόχος της είναι να εισάγει το συντομότερο δυνατό στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοτέρ.

«Oι κινητήρες υδρογόνου δεν είναι μονάχα φιλικοί προς το περιβάλλον αλλά κυρίως αποδοτικοί. Επιπλέον, προσφέρουν την αίσθηση ενός θερμικού κινητήρα, με ήχο και... κραδασμούς» αναφέρει η Toyota στην παρουσίαση της.

Αναμένουμε με τεράστια αγωνία τα πρώτα δείγματα γραφής. Γιατί εάν επιτύχει το πρότζεκτ της Toyota και το αντίστοιχο της Porsche με τα βιοκαύσιμα τότε ενδεχομένως οι θερμικοί κινητήρες να μας συντροφεύουν για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube