Έτοιμη να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ, μια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione

Έτοιμη να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ, μια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione

Η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Martini 5, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των $200.000 στη δημοπρασία που «τρέχει» διαδικτυακά ο οίκος Bring A Trailer.

Ένα από τα καλύτερα μοντέλα που κατασκεύασε ποτέ η Lancia, η Delta HF Integrale, δεν πωλήθηκε ποτέ στην αγορά των ΗΠΑ στα «ντουζένια» της. Πλέον όμως οι φανατικοί θαυμαστές της «Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο «κομμάτι»: Την Lancia Delta HF Integrale Evoluzione Martini 5.

Η ιταλική φίρμα, θέλοντας να γιορτάσει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rally, κυκλοφόρησε στα τέλη του 1991 την ειδική έκδοση «Martini 5» της Lancia Delta HF Integrale Evoluzione. 

Lancia Delta

H συγκεκριμένη έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 400 αντίτυπα, όλα βαμμένα σε λευκό χρώμα με τις εμβληματικές ρίγες της Martini. Tο συγκεκριμένο μοντέλο που δημοπρατείται αυτή την περίοδο διαδικτυακά, από τον οίκο «Bring A Trailer», είναι το υπ’ αριθμόν «69» με αριθμό πλαισίου ZLA831AB000567517. 

Αγοράστηκε του κουτιού το 1992 και ο μοναδικός μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του διένυσε μαζί της μόλις 108 km! Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση και φορά μέχρι και τα «μαμά» ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 205/50 σε 15άρες ζάντες! 

Lancia Delta

Στην καμπίνα, υπάρχουν μπάκετ καθίσματα που υπογράφει η Recaro, ένα ηχοσύστημα της Clarion, air-condition, ενώ όλος ο διάκοσμος είναι ντυμένος με σκούρο γκρι Alcantara φέροντας και τις χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές. 

Κάτω από το καπό κρύβεται ο δίλιτρος 16βάλβιδος τετρακύλινδρος τούρμπο κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 205 ίππους στις 5.500 rpm και 298 Nm ροπής στις 3.500 rpm. Συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μεταφέρει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς, με τα πρώτα 0-100km/h από στάση να έρχονται σε 5,7’’ και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 220 km/h.

Έτσι όπως εξελίσσεται το διαδικτυακό ποντάρισμα για την απόκτηση της «Martini 5» είναι βέβαιο ότι η τιμή της θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 200.000 δολάρια. Και να φανταστείτε ότι η εκκίνηση της δημοπρασίας έγινε από τα 135.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube