Μaserati MC20 Cielo
node/44489

Έρχεται η Maserati MC20 Cielo [video]

H κάμπριο έκδοση της MC20 ονομάζεται Maserati MC20 Cielo και θα κάνει το ντεμπούτο της στις 25 Μαΐου.

Μaserati MC20 Cielo είναι το επίσημο όνομα της ανοιχτής έκδοσης του ιταλικού σούπερκαρ με το μοντέλο να κάνει ντεμπούτο στις 25 Μαΐου. To όνομα Cielo δεν επιλέχθηκε τυχαία μιας και στα ιταλικά σημαίνει ουρανός. Θα κατασκευάζεται πλάι στην MC20 στο εργοστάσιο της Maserati στην Modena. 

Από φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει ο κατασκευαστής μιας ανοιχτής MC20 περιτυλιγμένης με καμουφλάζ που απεικονίζει μπλε ουρανό και σύννεφα, το μπροστινό μέρος της Maserati MC20 Cielo αναμένεται να είναι ίδιο με του κουπέ με τις μεταξύ τους διαφορές να περιορίζονται στην οροφή και στο πίσω μέρος. Επιπλέον, φαίνεται ότι το διάφανο κάλυμμα του κινητήρα έχει καταργηθεί και στην θέση του θα αποθηκεύεται η οροφή. 

Μaserati MC20 Cielo

Όλα δείχνουν ότι το κάμπριο θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο που βρίσκεται στην καρδιά του κουπέ. Θυμίζουμε ότι η MC20 κινείται από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα βενζίνης V6 3.0 lt με διπλά τούρμπο, απόδοσης 630 PS και 730 Nm. 

Η κίνηση της Maserati MC20 Cielo μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το εργοστάσιο ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9'', 0-200 km/h σε λιγότερα από 8,8'' και τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 325 km/h.Τα κάμπριο είθισται να έχουν αυξημένο βάρος εξαιτίας του μηχανισμού της αναδιπλούμενης οροφής και για τον λόγο αυτό η Spider αναμένεται να έχει ελαφρώς πιο αργές επιδόσεις από το κουπέ αδελφάκι της.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του σούπερκαρ με την τρίαινα.