Οι πρώτες εικόνες της Maserati MC20 Spider

Οι πρώτες εικόνες της Maserati MC20 Spider

Η Maserati δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από την κάμπριο έκδοση της MC20 που πιθανότατα θα έχει την ονομασία Spider.

H Maserati είχε επιβεβαιώσει από την παρουσίαση της MC20 ότι στον μέλλον θα υπάρξει και κάμπριο εκδοχή του νέου κεντρομήχανου κουπέ της.

Τώρα, η μάρκα επιστρέφει δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες της κάμπριο MC20, η οποία εικάζεται ότι θα ονομαστεί Spider. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το εικονιζόμενο καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο αποτελεί ένα από τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα του νέου μοντέλου.  

Είναι περιτυλιγμένο με καμουφλάζ που απεικονίζει μπλε ουρανό και σύννεφα, θέλοντας έτσι να αναδείξει τη θέα που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες του με την ανοιχτή οροφή του.

Maserati MC20 Spider

Το μπροστινό μέρος του είναι ίδιο με του κουπέ με τις μεταξύ τους διαφορές να περιορίζονται στην οροφή και στο πίσω μέρος. Επιπλέον, φαίνεται ότι το διάφανο κάλυμμα του κινητήρα έχει καταργηθεί και στην θέση του θα αποθηκεύεται η οροφή. 

Όλα δείχνουν ότι το κάμπριο θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύνολο που βρίσκεται στην καρδιά του κουπέ. Θυμίζουμε ότι η MC20 κινείται από έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα βενζίνης V6 3.0 lt με διπλά τούρμπο, απόδοσης 630 PS και 730 Nm. 

Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το εργοστάσιο ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9'', 0-200 km/h σε λιγότερα από 8,8'' και τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 325 km/h.

Maserati MC20 Spider

Τα κάμπριο είθισται να έχουν αυξημένο βάρος εξαιτίας του μηχανισμού της αναδιπλούμενης οροφής και για τον λόγο αυτό η Spider αναμένεται να έχει ελαφρώς πιο αργές επιδόσεις από το κουπέ αδελφάκι της.

Έντονες φήμες την θέλουν να κυκλοφορεί στις αγορές μέσα στο 2022. Προς το παρών, δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία για το ντεμπούτο της αλλά η Maserati ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό. 

Τέλος, εκτός από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι πολύ πιθανό το σπόρτσκαρ με την τρίαινα να προσφερθεί και ως αμιγώς ηλεκτρικό στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube