Έρχεται το τέλος του Audi R8;

Έρχεται το τέλος του Audi R8;

Υπάρχουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το σπορ σύμβολο της σύγχρονης Audi ενδέχεται να μην έχει τρίτη συνέχεια.

Η είδηση αναφέρεται στο αμερικάνικο περιοδικό Automobile και υποστηρίζει ότι δύσκολα θα υπάρξει τρίτη γενιά του R8.

Το σπορ κουπέ που παρουσιάστηκε το 2006 και άλλαξε την εικόνα της σύγχρονης Audi, πείθοντας ότι είναι ένα πραγματικό supercar που ενθουσιάζει τον οδηγό του. Ωστόσο φαίνεται ότι η δεύτερη γενιά του δεν έχει τις πωλήσεις που περίμενε η Audi Sport και το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά της παραγωγής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το Audi R8 V10 [video]

Εάν πάντως κάτι τέτοιο επαληθευτεί μπορεί και να είναι συνέπεια του dieselgate ή ακόμα και μια απόφαση που θα πάρει η εταιρεία προκειμένου να έχει στη γκάμα της σπορ εκδόσεις άλλων, πιο εμπορικών μοντέλων.

Των SUV δηλαδή -για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την κορυφή της σπορ γκάμας προορίζεται το RS Q8.

Ίσως επίσης κάπου εδώ να παίρνει και το πραγματικό της νόημα η πληροφορία πως ο V10 κινητήρας των 5,2 lt που κινεί μέχρι σήμερα το R8 βαίνει επισήμως προς το τέλος της καριέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τελειώνουν ο V10 και ο W12 του Volkswagen Group

Από την άλλη, μέσα στο 2018 θα δούμε μια νέα έκδοση του μοντέλου με τον V6 των 2,9 lt που κινεί τα νέα RS 4 και RS 5, κι εκεί αποδίδει 450 PS. Ωστόσο, οι αναφορές της εταιρείας κάνουν λόγο για μέγιστη ισχύ όχι πάνω από 470 PS για το συγκεκριμένο σύνολο κι αυτό ίσως να βάζει τους δικούς του περιορισμούς.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η Audi έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει και τον μεγαλύτερο, 4λιτρο V8 με τα δύο τούρμπο σε ένα αυτοκίνητο σαν το R8, όμως δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση εάν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν αρνητική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi RS 5 Coupe

Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι μια απόφαση κατάργησης του R8 θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα στο κύρος της εταιρείας αλλά και στο ειδικό κοινό που θέλει τέτοια αυτοκίνητα.

Κι επειδή η ιστορία έχει αποδείξει ότι πολλές φορές τέτοια ζητήματα απασχολούν μαζικά τους κατασκευαστές, ας ελπίσουμε ότι τελικά η Audi δε πάρει αυτή την απόφαση και το R8 θα συνεχίσει να παράγεται και μετά το 2020.

[Πηγή: automobile, drivetribe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube