Το νέο Audi Q8 δοκιμάζεται στο Nϋrburgring [video]

Το νέο Audi Q8 δοκιμάζεται στο Nϋrburgring [video]

Η προσπάθεια της Audi να εισέλθει στην κατηγορία των μεγάλων κουπέ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών στα πλέον δύσκολα πεδία.

Το Audi Q8 είναι η πρώτη προσπάθεια της Audi να εισέλθει στην κατηγορία των μεγάλων κουπέ SUV.

Η εξέλιξή του φαίνεται να προχωράει ολοταχώς, κάτι αναμενόμενο βέβαια αφού η Audi έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι περιμένει πολλά από τα SUV της στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi SQ7 TDI

Το Q8 παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στο σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών σε μια από τις πιο κλασικές και απαιτητικές πίστες του πλανήτη, την Πράσινη Κόλαση του Nϋrburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Audi Q8 Concept

Κατά πάσα πιθανότητα το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι η υβριδική έκδοση του μοντέλου παραγωγής, κάτι που σημαίνει το συνδυασμό του θερμικού 3λιτρου V6 κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική απόδοση σύμφωνα με την εταιρεία θα φτάνει τους 450 ίππους και η -θεωρητική- αυτονομία του θα αγγίζει τα 1.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Audi Q8 Sport Concept με 475 PS [video]

Είναι πάντως σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε και ακόμα ισχυρότερες του μοντέλου, χωρίς να αποκλείεται η χρήση ακόμα και του 4λιτρου V8 με τα δύο τούρμπο που χρησιμοποιεί η Porsche στα «οικογενειακά» μοντέλα της.

Το συγκεκριμένο κινητήρα εξάλλου φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί και η κορυφαία έκδοση της Lamborghini Urus, του SUV της ιταλικής εταιρείας που εδώ και χρόνια έχει παρουσιαστεί ως πρωτότυπο και πλέον εξελίσσεται κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πρώτη scoop φωτογραφία της Lamborghini Urus 2018

Για επιστρέψουμε στο Q8, το νέο μεγάλο SUV της Audi αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2018, οπότε από εδώ κι εμπρός είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολεί όλο και πιο συχνά.

[Πηγή: Autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube