Έρχεται το τέλος για τα Nissan Z;

Έρχεται το τέλος για τα Nissan Z;

Παρότι μέχρι τώρα ακούγονταν φήμες για το αντίθετο, υπάρχει περίπτωση το 370Ζ να είναι το τελευταίο μέλος της θρυλικής οικογένειας των Z.

Τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσες να πεις ότι στα αρχηγεία της Nissan γίνεται πάλη σχετικά με το μέλλον της σειράς των σπορ κουπέ Ζ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράδοση που ξεκινάει από το 1969 αλλά η συνέχειά της δεν είναι πια και τόσο σίγουρη. Ο λόγος προφανώς θα πρέπει να αναζητηθεί στη δυσκολία με την οποία μια εταιρεία μπορεί πλέον να κάνει κερδοφόρο ένα σπορ αυτοκίνητο, την ίδια στιγμή που τα SUV και τα crossover είναι «χρυσορυχεία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Παρότι λοιπόν έχουν υπάρξει φήμες σύμφωνα με τις οποίες το 370Z θα αντικατασταθεί από ένα νέο σπορ κουπέ με 3λιτρο V6 κινητήρα και δύο τούρμπο ή από ένα εκρηκτικό SUV στο πρότυπο του GripZ, τίποτα από αυτά δεν είναι πια βέβαιο.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος για τα σχεδιασμό των μοντέλων της εταιρείας στην Ευρώπη, Ponz Pandikuthira, ο οποίος έχει και πλήρη γνώση για τα Nissan σε βάθος δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nissan GripZ Concept [video]

«Δείτε το ως εξής: Ο πυρήνας της Nissan αποτελείται από ανθρώπους με πάθος για το αυτοκίνητο –εμού συμπεριλαμβανομένου- οι οποίοι θέλουν τα Z να παραμείνουν μαζί μας. Το προσπαθούμε λοιπόν με κάθε τρόπο, αλλά μέχρι τώρα χωρίς επιτυχία στο να βρούμε τη σωστή φόρμουλα από επιχειρηματική άποψη. Υπάρχουν όμως πολύ ευφυείς και ισχυροί άνθρωποι πίσω από την προσπάθεια για ένα νέο Z και θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Ας το ελπίσουμε.

[Πηγή: Motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube