Εν αναμονή του νέου Z της Nissan

Εν αναμονή του νέου Z της Nissan

Οι Γερμανοί θα χάσουν το ύπνο τους με το νέο Z-car.

Η Nissan δουλεύει πυρετωδώς για τη νέα γενιά του Z και φέτος αναμένεται να μας παρουσιάσει το πρωτότυπο του σπορ πισωκίνητου κουπέ.

Το Z της Nissan βρίσκεται αρκετά χρόνια στην αγορά και όλοι περιμένουν την αναγέννηση του μοντέλου με τη νέα γενιά. Στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον Νοέμβριο, η Nissan θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του νέου Z σε εκδόσεις που αναμένεται να ταράξουν την «ησυχία» των Γερμανών ανταγωνιστών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Nissan GT-R ΜΥ2017 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων [video]

Το Nissan Z Concept θα έχει περίπου ίδιες διαστάσεις με το υπάρχον 370Ζ, και όπως μπορείτε να δείτε στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο, η σχεδίασή του θα έχει έντονες ακμές και τονισμένη μάσκα με μεγάλη εισαγωγή αέρα.

Κάτω από το εντυπωσιακό κουπέ αμάξωμα, αναμένεται να υπάρχει μια κοντύτερη εκδοχή του πατώματος του νέου Infiniti Q60. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει στη Nissan να προσφέρει το νέο πισωκίνητο κουπέ σε διάφορες εκδόσεις κινητήρα, με την βασική να αφορά έναν 3λιτρο V6 ατμοσφαιρικό με 308 ίππους.

Ο ίδιος κινητήρας θα εφοδιάζει κατά πάσα πιθανότητα και την υβριδική έκδοση που ετοιμάζεται, όντας η ισχυρότερη που θα διαθέτει το μοντέλο. Ο 3λιτρος V6 θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων και η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τους 500 ίππους.

Η άλλη έκδοση κινητήρα του νέου Z θα αφορά έναν 3λιτρο V6 Bi-Turbo που θα αποδίδει 410 ίππους και 48,7 kgm ροπή. Η δύναμη θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτομάτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, δημιουργώντας έτσι έναν ακόμα ανταγωνιστή των BMW M2 και Porsche 718 Cayman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche 718 Boxster

Λεπτομέρειες για την καμπίνα του νέου κουπέ δεν γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε ότι θα βρίσκεται στις εκθέσεις των ντίλερ της Nissan το 2019. Μέχρι τότε, η Nissan θα πλέκει τον μύθο γύρω από το νέο μοντέλο και σίγουρα θα μας δίνει κατά καιρούς και επιπλέον πληροφορίες.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube