Ένα υβριδικό Range Rover Sport ανεβαίνει στην Πύλη του Παραδείσου [video]

Ένα υβριδικό Range Rover Sport ανεβαίνει στην Πύλη του Παραδείσου [video]

Μετά από τις 99 επικίνδυνες φουρκέτες του Dragon Road, ανέβηκε και τα 999… σκαλιά έως τη Heaven’s Gate!

Μπορεί να λέγεται “Sport” και να είναι επαναφορτιζόμενο υβριδικό, όμως εξακολουθεί να έχει τις ικανότητες ενός Range Rover.

H Land Rover συνεχίζει τη σειρά δύσκολων εγχειρημάτων με το νέο της Range Rover Sport P400e.

Αυτή τη φορά ανέβηκε τα 10 χιλιόμετρα, όλο στενές κι επικίνδυνες φουρκέτες, της διαβόητης ανάβασης του όρους Tianmen, ή αλλιώς του Δρόμου του Δράκου. Αλλά δεν περιορίστηκε σ’ αυτό. Στη συνέχεια σκαρφάλωσε και τα 999 σκαλοπάτια που οδηγούν στη θρυλική φυσική αψίδα από βράχο, τη λεγόμενη Πύλη του Παραδείσου. Πρόκειται για μια σκάλα με κλίση 45 μοιρών ή αλλιώς 100%! (οι οδικές πινακίδες μας προειδοποιούν συνήθως για κλίσεις πάνω από 10%).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 διαδρομές που δεν θα θέλατε ποτέ να οδηγήσετε! [video]

Στο τιμόνι του υβριδικού Range ήταν ο «τοπικός» Ho-Pin Tung, επίσημος οδηγός της Jaguar στους αγώνες της ηλεκτρικής Formula E. «Έχω εμπειρία από τη Formula E, τη Formula 1 κι έχω κερδίσει στις 24 Ώρες του Le Mans», δήλωσε ο Κινέζος, που ήταν δοκιμαστής της Renault F1 το 2009 και νικητής πέρσι στο Le Mans, στην κατηγορία LMP2. «Όμως αυτή ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο δύσκολες οδηγικές προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Το Range Rover Sport PHEV απέδωσε τέλεια, εμπνέοντας αληθινή αυτοπεποίθηση στο βουνό, και σκαρφάλωσε τη σκάλα μέχρι τη Heaven’s Gate χωρίς κόπο».

Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς #DrivenChallenges για το Range Rover Sport, που έχει ήδη πετύχει νέο ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής (γενικώς, όχι απλά SUV) στην ανάβαση Pikes Peak, έχει διασχίσει τα 850 km της διαβόητης «Κενής Περιοχής» στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας κι έχει κατέβει τη φοβερή χιονοδρομική πίστα Inferno της Ελβετίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πρώην “Stig” κατεβαίνει την «Κολασμένη Πλαγιά» με ένα Range Rover! [videos]

«Αυτή ήταν η δυσκολότερη πρόκληση με το Range Rover Sport στην οποία έχω εμπλακεί, διότι μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή δεν μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα πετυχαίναμε», δήλωσε ο Phil Jones της Land Rover. «Φτάνοντας μέχρι την κορυφή, αποδείξαμε τις φοβερές δυνατότητες του υβριδικού Range Rover Sport όπως δεν το είχαμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα: με μια παγκόσμια πρωτιά».

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube