Ο πρώην “Stig” κατεβαίνει την «Κολασμένη Πλαγιά» με ένα Range Rover! [videos]

Ο πρώην “Stig” κατεβαίνει την «Κολασμένη Πλαγιά» με ένα Range Rover! [videos]

Κανείς δεν είχε κατέβει έως τώρα με αυτοκίνητο τη θρυλική πίστα σκι Inferno Mürren των 14,9 km.

To Inferno (Κόλαση) rren είναι ο μακρύτερος και πιο τρελός αγώνας ελεύθερης κατάβασης με σκι στον κόσμο.

Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά 2.170 m και μήκος 14.9 km, από το Piz Gloria στην κορυφή Schilthorn, μέχρι την ελβετική κωμόπολη Mürren.

Τη μια στιγμή η πίστα είναι φαρδιά, ανοιχτή και απίστευτα γρήγορη. Την επόμενη είναι στενή, στριφτερή και απίστευτα επικίνδυνη. Αν κάνεις λάθος, μπορεί να είναι και το τελευταίο σου. Αν την κάνεις σωστά, θα καταταγείς ανάμεσα στους μεγάλους του αθλήματος – αν και μόνο το να φτάσεις κάτω στο τέρμα αλώβητος είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

Για να κατέβεις τη διαδρομή με σκι, πρέπει να είσαι εξαιρετικά γενναίος. Για να την κατέβεις με αυτοκίνητο, πρέπει να είσαι θεότρελος, όπως ο Ben Collins, o πρώην Stig του Top Gear, που ήταν ο πρώτος οδηγός που το επιχείρησε ποτέ.

Ο Collins χρησιμοποίησε ένα Range Rover Sport, με τον 5λιτρο, κομπρεσοράτο V8 των 517 PS. Το αυτοκίνητο μάλιστα ήταν απολύτως νορμάλ, αν εξαιρέσουμε το ρολ-κέιτζ ασφαλείας, το αγωνιστικό μπάκετ, την ανάλογη ζώνη και ένα σετ ενισχυμένα λάστιχα (θα δείτε γιατί).

Αντί για το παχύ στρώμα χιονιού που καλύπτει τη διαδρομή την εποχή του αγώνα Inferno, ο Collins αντιμετώπισε μια ποικιλία συνθηκών, με χιόνι, πάγο, κροκάλα, λάσπη, χώμα και χαλασμένη άσφαλτο. Και κανένα από αυτά τα εδάφη δεν είναι το ιδανικό όταν κατεβαίνεις κλίσεις έως και 75% με ταχύτητες μέχρι και 154 km/h!

«Αυτή ήταν σίγουρα μια από τις σκληρότερες δοκιμασίες που έχω περάσει στην οδηγική μου καριέρα», δήλωσε ο Collins. «Η διαδρομή ήταν θεότρελη, σίγουρα η πιο δύσκολη που έχω ποτέ κάνει. Ήταν όσο χειρότερη γίνεται, με καταρρακτώδη βροχή ανακατεμένη με γκρεμούς, δέντρα, όλα αυτά με τα οποία δεν θέλεις να συγκρουστείς.

«Το Range Rover Sport με βοήθησε πολύ. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το Terrain Response διότι το γρασίδι ήταν σαν πίστα πατινάζ – κι αυτό πραγματικά με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Είχα εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο, κι αυτό σήμαινε ότι βελτίωνα συνεχώς το χρόνο μου με κάθε πέρασμα. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο μηχάνημα γι’ αυτή τη δουλειά».

Ο Collins ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 21 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Δείτε σε video το εγχείρημα, αλλά και το σχετικό παρασκήνιο. Και μετά δείτε πώς είναι να κάνεις τον αγώνα με σκι…



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube