Ρεκόρ στο Pikes Peak για το Range Rover Sport [video]

Ρεκόρ στο Pikes Peak για το Range Rover Sport [video]

Παράλληλα με τις ομάδες που ετοιμάζουν τα αγωνιστικά τους για την Ανάβαση του Pikes Peak στις 30 Ιουνίου, η Land Rover έτρεξε στον δικό της «αγώνα»: Το νέο Range Rover Sport είναι πλέον το γρηγορότερο SUV παραγωγής στη θρυλική διαδρομή.

Το νέο Range Rover Sport διένυσε τη διαδρομή των 20 km σε 12’35”610, χρόνο που αντιστοιχεί σε μέση ταχύτητα 95,2 km/h. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιήθηκε η κορυφαία έκδοση Range Rover Sport Supercharged, με υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο κινητήρα V8 510 ίππων. Στο τιμόνι βρισκόταν ο 45χρονος Πολ Ντάλενμπαχ που είναι ντόπιος, αφού έχει γεννηθεί στο Κολοράντο, αλλά έχει κερδίσει και τρεις φορές την Ανάβαση του Pikes Peak...

Ο Ντάλενμπαχ δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους στο Pikes Peak. Μια λάθος εκτίμηση αρκεί για να σε στείλει στα δέντρα ή στον ατελείωτο γκρεμό», για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του αυτοκινήτου που οδήγησε. «Για να κινηθείς τόσο γρήγορα σε αυτή τη διαδρομή χρειάζεται απόλυτη εμπιστοσύνη στο όχημα που οδηγείς, και το Range Rover Sport μου την ενέπνευσε. Είναι γρήγορο, άμεσο και ευκίνητο και μπορούσα να το τοποθετήσω εκεί ακριβώς που ήθελα για να διαγράψω τέλεια ακόμα και τις γρήγορες στροφές».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την προσπάθεια του Ντάλενμπαχ και του νέου Range Rover Sport για το ρεκόρ, όπως την κατέγραψε το ελικόπτερο που τους ακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube