Ένα Honda Civic Type R κατασκευασμένο από LEGO [video]

Ένα Honda Civic Type R κατασκευασμένο από LEGO [video]

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 320.000 τουβλάκια LEGO.

Η Honda Αυστραλίας παρουσίασε ένα αντίγραφο σε κανονική κλίμακα του Civic Type R το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από τουβλάκια LEGO.

Κάτω από τα τουβλάκια τα οποία τοποθετήθηκαν με το χέρι και ενώθηκαν με ειδική κόλα, ένα ατσάλινο πλαίσιο υποστηρίζει το αυξημένο βάρος της κατασκευής. Τα φωτιστικά σώματα είναι λειτουργικά (φώτα πορείας, προβολείς ομίχλης, φλάς, φως όπισθεν, φώτα των φρένων κτλ) και έχουν τη δυνατότητα να αναβοσβήνουν μέσω ενός iPad. Εντυπωσιακό είναι πως εκτός από το αμάξωμα και τα σύνθετα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι ζάντες, τα φρένα και τα ελαστικά κατασκευάστηκαν από LEGO.

Honda Civic Type R

Υπεύθυνος της ομάδας εννέα ατόμων που εργάστηκαν στο μοντέλο ήταν ο Ryan McNaught, ένας πιστοποιημένος από τη LEGO τεχνίτης με αρκετή εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Για την ολοκλήρωση του αυτοκινήτου δαπανήθηκαν πάνω από 1.300 ώρες και χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 320.000 τουβλάκια LEGO. Η ομάδα είχε ως σημείο αναφοράς ένα πραγματικό Civic Type R και τα τρισδιάστατα σχέδια CAD του μοντέλου.

Σύμφωνα με τους τεχνίτες, το πιο δύσκολο κομμάτι του μοντέλου ήταν οι υαλοκαθαριστήρες λόγω του εύθραυστου σχήματός τους αλλά και η μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος η οποία παρουσίαζε θέματα στατικότητας. Ο υπεύθυνος Ryan McNaught δήλωσε: "Μας άρεσε πολύ η πρόκληση που είχε αυτό το project. Το αυτοκίνητο έχει πάρα πολλές καμπύλες γραμμές κάτι που το κάνει δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρον στην κατασκευή."

Το ξεχωριστό Civic Type R θα συμμετέχει στην εκπομπή "LEGO Masters" η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο αυστραλέζικο Channel Nine από τις 28 Απριλίου, ενώ θα εκτεθεί σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube