Ένα Batmobile με κινητήρα από ελικόπτερο! [video]

Ένα Batmobile με κινητήρα από ελικόπτερο! [video]

Έχει αεριοστρόβιλο ο οποίος δέχεται κηροζίνη, όμως είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο!

Τον τίτλο της πιο περίεργης αγγελίας μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, κερδίζει επάξια μια ρέπλικα του Batmobile που πωλείται μέσω της σελίδας Toy Barn με έδρα το Ohio (ΗΠΑ).

Το όχημα είναι πιστό αντίγραφο του Batmobile που πρωταγωνίστησε στην ταινία Batman (1989) με σκηνοθέτη τον Tim Burton και τον Michael Keaton στο ρόλο του σκοτεινού ιππότη. Συμπτωματικά, πριν από λίγες μέρες, ο Matt Reeves, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της νέας ταινίας "The Batman" που θα κάνει πρεμιέρα το 2021, αποκάλυψε μέσω Twitter το νέο Batmobile.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεταχειρισμένο Batmobile σε τιμή ευκαιρίας

Αντίθετα με άλλες προσπάθειες που έχουμε δει στο παρελθόν, ο δημιουργός του συγκεκριμένου Batmobile, Casey Putsch, δεν αρκέστηκε στο αμάξωμα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά τοποθέτησε και αεριοστρόβιλο από πολεμικό ελικόπτερο της Boeing! Ο κινητήρας αποδίδει 400 PS με 20.000 rpm στο ρελαντί, ενώ με τέρμα γκάζι φτάνει τις 40.000 rpm! H κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων. Όσο για το καύσιμο, χρησιμοποιεί απλή ... κηροζίνη ή Jet-A (καύσιμο για αεροσκάφη) οπότε καλό είναι να έχετε αρκετό απόθεμα. Σύμφωνα με την αγγελία πάντως, η συντήρηση απαιτεί μόνο αλλαγή λαδιών και συχνή φόρτιση των μπαταριών όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Όσο για τα όπλα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πιστά αντίγραφα των Browning machine guns. Με το πάτημα ενός κουμπιού εκτοξεύουν οξυγόνο και προπάνιο (για εφέ ήχου) - όμως όπως τονίζει ο δημιουργός του, δεν έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται κανονικές σφαίρες.

Το πιο παράδοξο από όλα όσα αναφέραμε είναι πως το εν λόγω Batmobile είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο, δηλαδή βγάζει πινακίδες! Μένει να δούμε αν ο νέος του ιδιοκτήτης θα το κυκλοφορεί ή αν θα τον πτοήσει η μειωμένη ορατότητα και το μεγάλο μήκος της κατασκευής. Η τιμή του μοντέλου δεν ανακοινώθηκε όμως εικάζουμε πως δεν θα είναι καθόλου φτηνό δεδομένου του κινητήρα ελικοπτέρου και της δουλειάς που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube