Ένα ακόμη κινεζικό εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Ένα ακόμη κινεζικό εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Mέσω της Svolt Energy Technology, θυγατρικής της Great Wall.

Όσο οι Ευρωπαίοι συζητούν για το αν, πώς και πότε θα φτιάξουν ένα δικό τους εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στο έδαφος της Γηραιάς Ηπείρου, τόσο οι Κινέζοι κινούνται με ταχύτητες φωτός.

Έτσι, μετά την Contemporary Amperex Technology Co. Ltd (CATL) που  ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 14 GWh στη Γερμανία για να τροφοδοτεί με μπαταρίες την BMW, η Svolt Energy Technology, εταιρεία που ανήκε μέχρι το 2018 στην ομπρέλα της  Great Wall, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Ευρώπη ένα εργοστάσιο μπαταριών που θα το συνοδεύσει με ένα κέντρο έρευνας.

Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα από τον γενικό διευθυντή της Svolt, τον Yang Hongxin, ο οποίος είπε πως η δυναμικότητα της μονάδας θα ανέρχεται αρχικά στις  20GWh για να φτάσει το 2025 στις 24GWh.

Σε πρώτη φάση το εργοστάσιο θα προμηθεύει με μπαταρίες την Great Wall, αλλά η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες και με ευρωπαίους κατασκευαστές.
Η κατασκευή του εργοστασίου θα αρχίσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 και θα είναι έτοιμο το 2022. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα € 2 δισ.

Σε ό,τι αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Svolt Energy Technology, αυτά περιλαμβάνουν πέντε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο (των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube