Elon Musk: Τα μοντέλα της Tesla είναι ακριβά

Elon Musk: Τα μοντέλα της Tesla είναι ακριβά

Η Tesla φαίνεται πως σχεδιάζει επέκταση της γκάμας της προς τα κάτω με ένα πιο προσιτό μοντέλο.

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με μετόχους την προηγούμενη εβδομάδα πως τα μοντέλα της εταιρείας του είναι ακριβά, αφήνοντας υπονοούμενο για ένα νέο, μικρότερο και πιο προσιτό Tesla. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Musk δήλωσε: «Είναι σημαντικό το αυτοκίνητο να είναι προσιτό. Πιστεύω πως δεν θα πετύχουμε στην αποστολή μας αν δεν κάνουμε τα αυτοκίνητά μας προσιτα. Αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο σήμερα είναι πως τα μοντέλα μας δεν είναι αρκετά προσιτά. Πρέπει να το διορθώσουμε.»

«Δεν πιστεύω πως μπορούμε να σχολιάσουμε πάνω στα μελλοντικά σχέδια για τα προιόντα μας κάτι παραπάνω από ότι έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς πιστεύω ότι είναι καλό να το κρατήσουμε αυτό για τις πρεμιέρες. Όμως θα ήταν λογικό κάποιος να συμπεράνει πως θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ένα μικρομεσαίο όχημα κάποιου είδους και πιθανότητα ένα όχημα με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αυτά είναι πιθανά σενάρια για κάποια στιγμή στο μέλλον. Όμως πιστεύω πως θα είναι μακρύς ο δρόμος με τα 3, Υ ,Cybertruck και Semi. Πιστεύω πως θα κάνουμε πράξη τα προφανή.»

«Πιστεύω πως στόχος μας είναι να είμαστε ελαφρώς κερδοφόροι και να μεγιστοποιήσουμε την ανάπτυξη και να κάνουμε τα αυτοκίνητα όσο προσιτά γίνεται.»

Tesla

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι θα είναι το νέο μικρομεσαίο της Tesla;

Οι νέες δηλώσεις του Musk έρχονται λίγους μήνες μετά από το επίσημο σκίτσο που δημοσίευσε η εταιρεία και απεικόνιζε ένα ηλεκτρικό μικρομεσαίο που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα VW ID.3 και Nissan Leaf. Εξάλλου, το 2018, ο Elon Musk, είχε ανακοινώσει στους μετόχους πως σχεδίαζαν την παραγωγή ενός μικρομεσαίου μοντέλου με διαστάσεις VW Golf, μέσα σε λίγοτερο από πέντε χρόνια.

Νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, η Tesla μείωσε την τιμή του Model Y Long Range ενώ παράλληλα ακύρωσε μια προγραμματισμένη "βασική" του έκδοση καθώς ο Elon Musk πιστεύει πως θα είχε απαράδεκτα χαμηλή αυτονομία. Σήμερα, το φθηνότερο Tesla Model 3 κοστίζει $37.990 στην αμερικανική αγορά, ενώ το Model Y ξεκινά από τα $43.690. Αντίστοιχα, το Model S Long Range Plus ξεκινά από $69.490 και το αντίστοιχο Model X από $74.690.

[Πηγή: Business Insider]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube