Ένα Nissan Leaf με 309 ίππους δείχνει το μέλλον στα EV της εταιρείας

Ένα Nissan Leaf με 309 ίππους δείχνει το μέλλον στα EV της εταιρείας

Με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, διάταξη που εξασφαλίζει χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Η Nissan δημιούργησε ένα αυτοκίνητο δοκιμών βασισμένο στο απερχόμενο Leaf, εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο Leaf τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 309 PS και ροπή 680 Nm.

Αυτή η διάταξη δημιουργεί ένα (ηλεκτρικό) σύστημα τετρακίνησης που συμπληρώνεται από άλλες τεχνολογίες, όπως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης. Παράλληλα υπάρχει σύστημα ελέγχου της πέδησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο την επιθυμητή οδική συμπεριφορά, ειδικά στη γρήγορη οδήγηση στις καμπές.  

Οι λεπτομέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά με 90 επιπλέον ίππους και σχεδόν το διπλάσιο της ροπής από το «κανονικό» Leaf, είναι φυσικό οι επιδόσεις του να είναι πολύ καλύτερες.
«Σύντομα, η Nissan θα ξεκινήσει να παράγει μια επόμενη γενιά EV που θα είναι μια πραγματική επανάσταση», δήλωσε ο υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο Takao Asami, ο οποίος μίλησε και για πρωτοποριακά συστήματα ελέγχου που θα εξασφαλίζουν οδική συμπεριφορά αντίστοιχη των σπορ αυτοκινήτων.  

Με μήκος 4.480 mm, πλάτος 1.830 mm και ύψος 1.540 mm, το συγκεκριμένο Leaf είναι 10 mm πιο κοντό, 42 mm πιο φαρδύ και 10 mm πιο ψηλό από το κανονικό Leaf, ενώ διατηρεί το ίδιο μεταξόνιο 2.700 mm. Διαθέτει επίσης τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 215/55 εμπρός και 235/50 πίσω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube