Ηλεκτρικό Rimac vs Bugatti Veyron SS, σε δρόμο και πίστα [videos]

Ηλεκτρικό Rimac vs Bugatti Veyron SS, σε δρόμο και πίστα [videos]

Μια σύγκριση ανάμεσα στο μέλλον και το παρόν των σούπερκαρ, με μια συνολική ιπποδύναμη 2.300 PS!

Μπορεί η Mercedes να ονόμασε το μελλοντικό της hypercar “Project One”, όμως υπάρχει ήδη ένα υπεραυτοκίνητο με παραπλήσιο όνομα. Και είναι ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού είναι ηλεκτρικό, έχει 1.100 PS και φτιάχνεται στην Κροατία!

Έχουμε ξαναγράψει για το Rimac Concept One (προφέρεται Ρίματς, με παχύ «τς»). Αλλά εδώ επανερχόμαστε, διότι κάποιος έβαλε το κροάτικο ηλεκτρικό σούπερκαρ απέναντι στο μέχρι πρόσφατα κορυφαίο συμβατικό σούπερκαρ, την Bugatti Veyron Super Sport των 1.200 PS.

Αυτός ο κάποιος δεν είναι όποιος-όποιος. Είναι ο Λόρδος Pembroke, ο ιδρυτής του Wilton Classic & Supercar, που είναι κάτι ανάλογο με το Goodwood. Κι ο Earl of Pembroke, όπως είναι ο τίτλος του, δεν είναι κανένας… broke, δηλαδή μπατίρης. Έχει ένα στόλο από πανάκριβα αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία και μια Veyron SS.

Είπε λοιπόν ο Λόρδος να πάρει την Bugatti του και να πάει στην Κροατία για να τη συγκρίνει με το Rimac Concept One. Η απόλυτη σύγκριση ανάμεσα στο χθες (αφού υπάρχει πλέον η Chiron) και το αύριο των σούπερκαρ. Μια σύγκριση που ξεκίνησε στο δρόμο, όπου ο Λόρδος Pembroke αντάλλαξε αυτοκίνητα με τον Mate Rimac, τον (νεαρό) κατασκευαστή του Concept One. Πήραν τον παραλιακό δρόμο της Δαλματικής Ακτής και είναι ενδιαφέρον να ακούσετε τα σχόλιά τους για τα δύο αυτοκίνητα, στο πρώτο video.

Το δεύτερο video είναι πιο hardcore αφού έχει γυριστεί σε μια μικρή πίστα. Και στο επεισόδιο αυτό, μαζί με τον Λόρδο Pembroke δεν οδηγεί ο Rimac, αλλά ο αρχιδοκιμαστής της εταιρείας που ξέρει το Concept One ακόμα καλύτερα. Πώς του φάνηκε η Veyron SS; Δεν τον εντυπωσίασε απέναντι στο Concept One. Και ίσως να είναι φυσικό, αφού το κροάτικο hypercar έχει 4 ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν ροπή 163 kgm! Και μάλιστα άμεσα, με το πρώτο πάτημα του γκαζιού, ενώ η ροπή αυτή μεταφέρεται σε όποιον τροχό μπορεί να την εκμεταλλευτεί καλύτερα χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα torque vectoring, ώστε να έχει το Rimac εξαιρετική ευελιξία και ευστάθεια.

Το βλέπουμε στην πράξη όταν ο αρχιδοκιμαστής Miroslav Zrncevic (μη μας ζητήσετε να το προφέρουμε) κάνει μια σειρά από ωραία ντριφτ στο στενό πιστάκι. Δυστυχώς, δεν χρονομέτρησαν τα δύο αυτοκίνητα στο γύρο. Ούτε τα έβαλαν –ακόμα– να κοντράρουν στην ευθεία. Και είναι κρίμα, διότι πολύ θα θέλαμε να δούμε τι κάνει το Rimac απέναντι στη Veyron SS, αφού έχει ήδη νικήσει τόσο τη LaFerrari όσο και την Porsche 918 Spyder (δείτε τα αντίστοιχα video, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πάντως, και τα δύο video εδώ έχουν ενδιαφέρον, τόσο για να δείτε τα δύο hypercars εν στάσει κι εν δράσει, όσο και για να ακούσετε τα σχόλια των οδηγών, που είναι από τους ελάχιστους –αν όχι οι μόνοι– που τα έχουν δοκιμάσει συγκριτικά.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube