Ηλεκτρικά BMW M; Ναι, θα το δούμε κι αυτό…

Ηλεκτρικά BMW M; Ναι, θα το δούμε κι αυτό…

Ο επικεφαλής της M Division δηλώνει πως τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι «αναπόφευκτα» - και δεν μιλάει για M i8…

H BMW σκέπτεται να βγάλει ένα μοντέλο Μ μηδενικών εκπομπών εδώ και κάμποσο καιρό, και τώρα φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση.

Μιλώντας στο AutoExpress, στο πλαίσιο της έκθεσης NAIAS του Detroit, ο επικεφαλής της M Division, Frank van Meel, είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει με υβριδικά για να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη σημερινή γκάμα μοντέλων της και στα μελλοντικά ηλεκτρικά. Όμως, αντί να έχουν ως κύριο στόχο τη μείωση της κατανάλωσης, τα υβριδικά συστήματα θα δίνουν προτεραιότητα στις επιδόσεις.

«Θα συμβεί, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα συμβεί. Σήμερα έχουμε ακόμα πρόβλημα σχέσης ισχύος/βάρους στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, πράγμα δύσκολο να ενταχθεί στη φιλοσοφία των μηχανοκίνητων σπορ», δήλωσε ο van Meel. «Ήδη βλέπουμε το σύστημα stop/start να έρχεται στα μοντέλα Μ, και το επόμενο βήμα είναι ο εξηλεκτρισμός. Τελικά θα έχουμε και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά θα πάρει κάμποσο χρόνο».

Ο van Meel παραδέχτηκε ότι είναι σε «στενή επαφή» με την ομάδα Project i της BMW, εξετάζοντας ηλεκτρικά μοτέρ και άλλες τεχνολογίες. Όμως απέκλεισε την πιθανότητα εξέλιξης μιας έκδοσης M Performance του BMW i8 από την M Division: «Αυτό δεν θα είχε νόημα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η Μ έχει να κάνει με μηχανoκίνητα σπορ χωρίς συμβιβασμούς, ενώ η Project i κοιτάζει προς το μέλλον και έχει να κάνει με την ενεργειακή απόδοση χωρίς συμβιβασμούς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκλειστική συνέντευξη του Frank van Meel στο DRIVE

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube