Το εκκωφαντικό Veloqx Fangio [video]

Το εκκωφαντικό Veloqx Fangio [video]

Το Veloqx Fangio κρύβει από κάτω του μια Ferrari F12 και τη μελωδία του ιταλικού V12.

Veloqx Fangio

Θέλει θράσος να αλλοιώσεις μια δημιουργία του Cavallino Rampante, και αυτό ακριβώς έκανε ο Kινέζος συλλέκτης Sam Li. Ακούει στο όνομα Veloqx Fangio και είναι μια Ferrari F12 με έντονες στιλιστικές επεμβάσεις, με τον μεγάλο διαχύτη, την αεροτομή και τις απολήξεις της εξάτμισης που έχουν μεταφερθεί πιο ψηλά να ξεχωρίζουν.

Αυτό που προδίδει τις ρίζες του είναι το εσωτερικό και ειδικότερα το τιμόνι στο οποίο πλέον δεσπόζει ο λογότυπος της Veloqx. Συνολικά, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς την εκκεντρικότητα της εμφάνισης του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Penfold (@alexpenfold)

 

Πολλοί είναι εκείνοι που εύλογα θα αναρωτηθούν από προέρχεται το όνομα-γλωσσοδέτης, Veloqx; 

Πίσω στο μακρινό 2004, η βρετανική Veloqx κατέκτησε την κορυφή στις 12 Ώρες του Sebring και την δεύτερη θέση στις 24 Ώρες του Le Mans με ένα Audi R8. Όσο για το «Fangio» αποτίνει φόρο τιμής στον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Juan Manuel Fangio.

Προς το παρών η Veloqx δεν έχει δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο. Είναι άγνωστο αν το Fangio βασίζεται σε μια F12 Berlinetta ή στην πιο σκληροπυρηνική F12 TdF. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν η εταιρία έχει κάνει μετατροπές στον ιταλικό V12.

Veloqx Fangio

Θυμίζουμε ότι ο κινητήρας της F12 αποδίδει από 6,3 λίτρα 740 PS στις 8.250 rpm. Η μέγιστη τιμή της ροπής ξεπερνά οριακά τα 700 Nm στις 6.000 rpm.

Τέλος, ο Li έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τo Maranello καθώς για χάρη του, το τμήμα Special Projects της μάρκας κατασκεύασε την F12 TRS, μια ανοιχτή έκδοση της F12 με σχεδιαστικές επιρροές από την 250 Testa Rossa του 1957.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube