Είναι ακόμα νωρίς για μια ηλεκτρική Lamborghini!

Είναι ακόμα νωρίς για μια ηλεκτρική Lamborghini!

Στην Lamborghini θεωρούν ότι η ηλεκτροκίνηση δεν έχει φθάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να υποστηρίξει την δημιουργία ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου.

«Ίσως σε 5 με 6 χρόνια οι συνθήκες να ωριμάσουν και ένα μοντέλο της Lamborghini να μπορεί να κρύβει στο δάπεδο του μόνο μπαταρίες. Μέχρι τότε, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα επιλύσουμε προβλήματα όπως το πρόσθετο βάρος ή την εύρυθμη απόδοση των μπαταριών κάτω από συνθήκες άκρως απαιτητικές» τάδε έφη, Rouven Mohr, επικεφαλής εξέλιξης των μοντέλων της Lamborghini.

Οι δηλώσεις του Mohr έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του "Rolex 24 Hours of Daytona", επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά δυο πράγματα: Πρώτον, ότι η Lamborghini δεν πρόκειται να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πριν το 2028 και δεύτερον και σημαντικότερο, ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα των Ιταλών, θα διατηρήσουν τους θερμικούς κινητήρες για την κίνηση τους με την απαραίτητη ωστόσο ηλεκτρική... υποβοήθηση. 

Ο επικεφαλής εξέλιξης της Lamborghini επιβεβαίωσε επίσης, ότι όταν έρθει η ώρα για την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας, αυτό δε θα «πατήσει» πάνω σε κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας αλλά θα είναι μια brand new πρόταση που θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί από λευκή κόλλα χαρτί.

Lamborghini

Η Lamborghini πιστεύει ότι η αγορά είναι ήδη έτοιμη για τα ηλεκτρικά μοντέλα, δεν είναι όμως ακόμα έτοιμη να υποστηρίξει την δημιουργία ενός supercar αποκλειστικά με μπαταρίες. Τουλάχιστον, στο επίπεδο που οι ίδιοι το οραματίζονται. 

«Οι πελάτες μας έχουν συνηθίσει σε κάποια συγκεκριμένα πρότυπα στα μοντέλα μας. Αυτά δεν μπορούμε να τους τα προσφέρουμε αυτή τη στιγμή σε ένα ηλεκτρικό... περιτύλιγμα. Όσοι επιθυμούν ένα supercar με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες θα πρέπει να το βρουν σε άλλους κατασκευαστές. Εμείς, θα προχωρήσουμε το πλάνο εξηλεκτρισμού μας συνδυάζοντας υβριδικά συστήματα κίνησης και όταν κρίνουμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, θα παρουσιάσουμε και τη δική μας πρόταση, πάντα πιστοί στις αξίες που πρεσβεύει η εταιρεία μας», τόνισε ο Mohr.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube