Ειδικές εκδόσεις Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 «Edition 55»

Ειδικές εκδόσεις Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 «Edition 55»

Με αφορμή τον εορτασμό των 55 ετών του ομώνυμου τμήματος, η Mercedes-AMG αποφάσισε να παρουσιάσει δύο επετειακές, «Edition 55» εκδόσεις των A 45 και CLA 45.

Πέρα από τους σχετικούς λογότυπους που κοσμούν σημεία του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού, οι επετειακές Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 «Edition 55» θα εφοδιάζονται με το πακέτο AMG Aerodynamics.

Μιλάμε για ένα body kit με πιο άγριο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές και αεροδυναμικά πτερύγια στα άκρα. Αντίστοιχα αλλαγές έχει και ο πίσω διαχύτης, βαμμένος σε ένα γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Μηχανoλογικά δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις, σε σχέση με τις στάνταρ Mercedes-AMG A 45 και CLA 45.

Τα παραπάνω έχουν μελετηθεί στην αεροσύραγγα έτσι ώστε να βελτιώνουν τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Επιπροσθέτως, σημειώστε επίσης τα πακέτα AMG Night και AMG Night II, αρκετές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα και φιμέ θερμομονωτικά παράθυρα 

Οι εκδόσεις «Edition 55» θα είναι βαμμένες στην απόχρωση cosmos black metallic είτε στην digital white metallic. Οι τροχοί των 19” θα είναι σφυρήλατοι, ελαφρού κράματος και βαμμένοι σε ένα γκρι τιτανίου. Όσο για την τάπα της βενζίνης, θα δημιουργεί αντίθεση με τη νικελένια της επικάλυψη. 

Mercedes-AMG EDITION 55

Περνώντας στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να παίξουν με ένα συνδυασμό κόκκινου σε μαύρο. Το τιμόνι AMG Performance από μικροΐνες DINAMICA φέρει τον σχετικό λογότυπο για τα 55α γενέθλια της μάρκας.

Τα μαρσπιέ των θυρών έχουν κόκκινα φωτιζόμενα γράμματα AMG ενώ τα μαύρα πατάκια AMG είναι κατασκευασμένα από βελούδο υψηλής ποιότητας, με κόκκινες ραφές και το "Edition 55" ραμμένο, να ενισχύουν τον επετειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η όλη εικόνα ολοκληρώνεται από διακοσμητικά στοιχεία AMG σε σκούρο βουρτσισμένο αλουμίνιο, με τόνους σε μαύρο/κόκκινο και τους αντίστοιχους λογότυπους διάσπαρτους εντός. 

Σύμφωνα με την εταιρία, αν θέλετε να βάλετε στο χέρι κάποιο από τα επετειακά κομμάτια, θα πρέπει να καταβάλετε (σε τιμές Γερμανίας) επιπρόσθετα 12.614 ευρώ (για τις εκδόσεις S) ή εναλλακτικά 14.280 ευρώ. Στην τιμή αυτή υπολογίστε πως θα παραλάβετε και ένα κάλυμμα αυτοκινήτου εσωτερικού χώρου AMG σε κομψό μαύρο χρώμα, με ασημί λογότυπο AMG στο ύψος του άνω άκρου του παρμπρίζ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube