Η Wiesmann επιστρέφει με BMW V8 κινητήρες

Η Wiesmann επιστρέφει με BMW V8 κινητήρες

Η φίρμα που κατασκεύαζε μοντέρνα σπορ αυτοκίνητα με ρετρό εμφάνιση και μηχανικά μέρη BMW επιστρέφει.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ μοντέλων με ρετρό εμφάνιση και σύγχρονα μηχανικά μέρη BMW επιστρέφει, έχοντας μόλις υπογράψει μια νέα συμφωνία για να χρησιμοποιεί V8 κινητήρες του M Division.

Νωρίτερα φέτος η Wiesmann είχε ανακοινώσει τον διορισμό ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου, του Mario Spitzner. Και τώρα, με μια ανάρτηση στο site της δηλώνει ότι επιστρέφει στην αγορά. Και μάλιστα με περισσότερα από ένα μοντέλα στα πλάνα για το άμεσο μέλλον. Η εταιρεία μας προτρέπει «να περιμένουμε το απροσδόκητο» στη νέα εποχή. Και σύμφωνα μάλιστα με το εργοστάσιο, η πρώτη φάση της εξέλιξης του πρώτου αυτοκινήτου έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη Αφιέρωμα: BMW M Division

«Η υπογραφή αυτού του συμβολαίου με την BMW είναι ύψιστης σημασίας για την Wiesmann Sports Cars», λέει ο Spitzner. «Στην πρώτη φάση της εξέλιξης που έχει μόλις ολοκληρωθεί έχουμε δουλέψει σε πολύ στενή συνεργασία με το BMW Group».

Διαβάστε ακόμη Δοκιμή: BMW M3 CSL

Η Wiesmann είχε ιδρυθεί το 1988 και ρευστοποιήθηκε αφού είχε έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο το 2014. Η συνεργασία με την BMW είχε ξεκινήσει το 1993. Χρησιμοποιούσε εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες της BMW M3 E46 για το μοντέλο MF, ενώ μετά το 2003 και την παρουσίαση του MF4 έκανε χρήση τόσο του V8 των 4,8 λίτρων όσο και του σπουδαίου πεντάλιτρου V10 της τελευταίας ατμοσφαιρικής BMW M5.

Πηγή Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube