Η VW προγραμματίζει απολύσεις σε συνέχεια του dieselgate, αναφέρουν δημοσιεύματα

Η VW προγραμματίζει απολύσεις σε συνέχεια του dieselgate, αναφέρουν δημοσιεύματα

Ο όμιλος Volkswagen σχεδιάζει να απολύσει ομάδα μηχανικών και διευθυντικών στελεχών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο εξαπάτησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης της Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, είναι το ανώτατο στέλεχος μεταξύ των έξι αναμενόμενων απολύσεων, ανέφεραν οι εφημερίδες Handelsblatt και Bild am Sonntag.

Οι εισαγγελείς στο Brunswick, στη γενέτειρα της VW στην Κάτω Σαξονία, έχουν στοχεύσει σε ένα «εσωτερικό κύκλο» 39 εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας στην έρευνά τους σχετικά με την εξαπάτηση των μετρήσεων εκπομπών ρύπων. Ένα ακόμη κύμα απολύσεων αναμένεται, αναφέρει η Handelsblatt.

Ο Neusser, ο οποίος είχε απαλλαγεί από τα καθήκοντά του από το 2015, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες στις ΗΠΑ. Ήταν ανάμεσα στα έξι στελέχη που κατηγορήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με τη συνωμοσία για να εξαπατήσουν τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στις δοκιμές εκπομπών.

Νωρίτερα εφέτος, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε ποινική δίωξη και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Volkswagen, Martin Winterkorn, κατηγορώντας τον ότι συνωμότησε για να καλύψει την εξαπάτηση της εταιρείας στις δοκιμές εκπομπών.

Σε συνέντευξη στη Handelsblatt, ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Herbert Diess, δήλωσε ότι οι απολύσεις επηρέασαν αυτήν την περίοδο μια «χούφτα ανθρώπους» και δρομολογήθηκαν επειδή το VW Group έχει τώρα μια εικόνα των αρχείων της έρευνας των εισαγγελέων που πρόσφατα αποσφραγίστηκαν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube