Σκάνδαλο VW Group: Σπίτι του και ο Heinz-Jakob Neusser, επικεφαλής του R&D της Volkswagen

Σκάνδαλο VW Group: Σπίτι του και ο Heinz-Jakob Neusser, επικεφαλής του R&D της Volkswagen

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και οι τρεις επικεφαλής του τμήματος R&D των Volkswagen, Audi και Porsche απολύθηκαν.

Οι καρατομήσεις υψηλά ισταμένων στελεχών στο Volkswagen Group για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων συνεχίστηκαν με τον Heinz-Jakob Neusser, επικεφαλής του R&D της Volkswagen, να ακολουθεί τους ήδη απομακρυθέντες Ulrich Hackenberg και Wolfgang Hatz, των Audi και Porsche αντίστοιχα.

Την απόφαση για τον Neusser έβγαλε επίσης το Εποπτικό Συμβούλιο του Volkswagen Group. Να θυμίσουμε ότι και οι τρεις κρίθηκαν υπεύθυνοι για τη χρήση παράνομου λογισμικού παράκαμψης των τυποποιημένων μετρήσεων για τις εκπομπές διοξειδίων του αζώτου σε συγκεκριμένες παρτίδες του μοτέρ ντίζελ TDI ΕΑ 189.

Εχθές, μάθαμε ότι η Bosh, προμηθεύτρια του Volkswagen Group, ήταν ο ιθύνων νους για την εξέλιξη του λογισμικού αυτού, που προοριζόταν για δοκιμές και όχι για χρήση σε αυτοκίνητα παραγωγής, κάτι το οποίο είχε υπομνήσει στο γκρουπ. Κάτι το οποίο το τελευταίο αγνόησε, προχωρώντας στην χρήση του σε αυτοκίνητα παραγωγής. Μια απόφαση που τελικά αποκαλύφθηκε και κατέληξε σε κόλαφο για το γερμανικό κολοσσό, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και σημαντική μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού προς την εταιρεία. Το Volkswagen Group έχει ήδη αποταμιεύσει €6,5 δισ. για τα επερχόμενα πρόστιμα, ενώ χρειάζεται να επιλύσει το πρόβλημα σε ένδεκα εκατομμύρια αυτοκίνητα που είναι «φορτωμένα» με το παράνομο λογισμικό.  

[Πηγή reuters.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube