Η Volkswagen φρενάρει την παραγωγή του Passat

Η Volkswagen φρενάρει την παραγωγή του Passat

Επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση και ορισμένα τεχνικά προβλήματα, η εταιρεία σταμάτησε προσωρινά τις εργασίες στο εργοστάσιο που κατασκευάζει το Passat.

Στο εργοστάσιο του Έμντεν στη Βορειοδυτική Γερμανία, η γραμμή παραγωγής σταμάτησε να λειτουργεί την Παρασκευή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στον τομέα που γίνεται η επεξεργασίας της λαμαρίνας. Προς το παρόν μάλιστα, παραμένει άγνωστο εάν θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Το εργοστάσιο απασχολεί σχεδόν 9.600 εργαζόμενους και κατασκευάζει όλα τα Passat, καθώς και το Volkswagen CC. Παύση εργασιών σημειώθηκε και σε μερικούς τομείς στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κάσελ, από την οποία επηρεάζονται 400 από τους 16.000 συνολικά εργαζομένους του. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει κοντά στα 4 εκατομμύρια κιβώτια ταχυτήτων το χρόνο καθώς και μερικά από τα τμήματα του αμαξώματος των Passat. Η παύση αφορά στην , στην και στην 8η Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με δηλώσεις η απόφαση προέκυψε από μειωμένη ζήτηση για μερικά εξαρτήματα. Η μείωση αυτή με τη σειρά της, κατά το ένα μέρος της έχει να κάνει με το τεχνικό πρόβλημα του εργοστασίου του Έμντεν. Το άλλο μέρος της, όπως είναι λογικό οφείλεται στην πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις, τον πρώτο καιρό που «έσκασε» το πασίγνωστο πλέον θέμα με την αλλοίωση των τιμών για τις εκπομπές ρύπων.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube