Η Tesla θα φτιάξει Γιγα-εργοστάσιο και στην Ευρώπη

Η Tesla θα φτιάξει Γιγα-εργοστάσιο και στην Ευρώπη

Ο CEO της Tesla ανακοίνωσε ότι το επόμενο εργοστάσιο της εταιρείας θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το πού.

Ο Elon Musk, επιβεβαίωσε τα σχέδια της εταιρείας για εργοστάσιο στην Ευρώπη, κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γερμανία.

Στην ίδια συνέντευξη, ανακοίνωσε και ότι η Tesla θα απορροφήσει την γερμανική εταιρεία αυτοματισμών Grohman. Η ενέργεια αυτή έγινε με σκοπό την εκμετάλλευση των υπηρεσιών της στην παραγωγική διαδικασία της Tesla, προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή και να γίνουν οικονομίες κλίμακας. Το τελευταίο είναι κάτι που έχει κριθεί απαραίτητο για να επιτευχθούν πιο ανταγωνιστικές τιμές στα Tesla, κυρίως για τα πιο μαζικά μοντέλα όπως το Model 3.



Το πού ακριβώς θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο είναι ακόμα άγνωστο, όμως το πιο λογικό είναι να βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Grohman οι οποίες θα μετατραπούν στο μεγαλύτερο κέντρο της Tesla στην Ευρώπη. Αυτό μεταφράζεται και σε επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας, με προοπτική αύξησης στο μέλλον. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει γραμμή παραγωγής στο σημείο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρουσιάστηκε το νέο Tesla Model 3

Η πρόοδος που θα επιφέρει η βοήθεια της Grohman στους αυτοματισμούς και τις μεθόδους παραγωγής, θα μεταφερθεί και σε όλα τα άλλα εργοστάσια της Tesla, τα οποία έχουν κριθεί απαραίτητο να αυξηθούν σε αριθμό, και πάλι με σκοπό τις οικονομίες κλίμακας.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube