Η SEAT πολλαπλασιάζει τα κέρδη της 11 φορές

Η SEAT πολλαπλασιάζει τα κέρδη της 11 φορές

Η SEAT αυξάνει τα κέρδη της στα €137 εκατομμύρια, κατά 11 φορές σε εννιά μήνες.

Το πρώτο 9μηνο του 2016 η φίρμα πολλαπλασίασε τα κέρδη της κατά 11 φορές σε σχέση με τα 12 εκατομμύρια του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, για να φτάσει τα 137 εκατομμύρια.

Η εταιρεία μιλά απλώς για την αύξηση των πωλήσεων. Αλλά αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Πρόσφατα μάλιστα η μειωμένη ζήτηση ανάγκασε την εταιρεία να σταματήσει δύο εκδόσεις αμαξώματος του Ibiza. Οι συνολικές πωλήσεις της SEAT αυξήθηκαν μόλις κατά 1,5% από την αρχή του έτους ως τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τις 319.000 αντί 309.400 μονάδων στο ίδιο περσινό διάστημα.

Αυτή η αύξηση πωλήσεων από μόνη της δεν δικαιολογεί την αύξηση κερδών. Τα χρήματα στα ταμεία της SEAT προέρχονται και από άλλες πηγές. Πρώτα από όλα, από πιο «φορτωμένες» με στοιχεία έξτρα εξοπλισμού παραγγελίες. Αλλά και από την κατασκευή αυτοκινήτων για λογαριασμό των άλλων brands του ομίλου, της VW και της Audi.

Το μοντέλο με την μεγαλύτερη αύξηση στην ζήτηση είναι το Alhambra, με 23%. Για το οποίο οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα αντικατασταθεί από ένα 7θέσιο SUV.

O πρόεδρος της SEAT Luca de Meo σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι είναι ευχαριστημένος από την κερδοφορία των πρώτων εννιά μηνών. «Η επιτυχία του Ateca είναι ήδη ορατή στα αποτελέσματα. Και αποδεικνύει ότι η επιθετική στρατηγική μας σε σχέση με την γκάμα μοντέλων αποδίδει καρπούς. Η γκάμα δυναμώνει και θα συνεχίσει να το κάνει με αιχμή του δόρατος το Leon, το νέο Ibiza και το Arona».

Ο τζίρος έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της μάρκας, στα 6,35 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 2,3% σε σχέση με πέρσι στο διάστημα από Ιανουάριο ως Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένες αγορές όπως το Μεξικό, η Πολωνία, η Αυστρία και η Τουρκία αρχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της μάρκας. Φυσικά το Ateca είναι πολύ σημαντικό. Παρότι μόλις μερικούς μήνες στην αγορά, έχει ήδη κάνει 30.000 πωλήσεις.   

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube