Η Renault προσπερνά τη Ford

Η Renault προσπερνά τη Ford

Η Renault πέρασε τη Ford και έγινε αυτή η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

Η Renault προσπέρασε την Ford στην μάχη για την δεύτερη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών. Στην πρώτη θέση παραμένει η VW.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) δείχνουν ανάπτυξη για τη Renault στην Ευρώπη της τάξης του 14,2% το πρώτο μισό του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό ήταν που την βοήθησε να ανέβει πάνω από τη Ford στη σχετική λίστα. Χωρίς από την άλλη καμία από τις δύο μάρκες να απειλεί τη VW στην πρώτη θέση.

Παρά την πτώση στην τρίτη θέση, η Ford κατάφερε να καταγράψει ανάπτυξη 4,8% συγκριτικά με το πρώτο μισό του 2015. Τα 527.502 αυτοκίνητα Ford που ταξινομήθηκαν ήταν λιγότερα από τα 561.238 Renault, αλλά ταυτόχρονα 11.000 περισσότερα από όσα είχε πουλήσει το «Μπλε Οβάλ» πέρυσι στο ίδιο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Renault Kadjar Energy 1.5 dCi 110

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford Edge 2.0 TDCi Sport 210 PowerShift

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Renault Mégane GT


Η αύξηση των πωλήσεων της Renault θα πρέπει να αποδοθεί στη διεύρυνση της γκάμας, με νέα μοντέλα όπως το Kadjar, το οποίο μπήκε στη σκληρή μάχη της πιο ανταγωνιστικής και ραγδαία αναπτυσσόμενης κατηγορίας πανευρωπαϊκά. Παρόλα αυτά η Ford δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Η μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών για τη δεύτερη θέση θα είναι σκληρή τους επόμενους μήνες. Η Ford θα αρχίσει τη διάθεση του νέου SUV Edge, στο μέγεθος του Koleos. Και από την άλλη η Renault θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του Mégane που αναμένεται να πλήξει ως ένα βαθμό το Focus.

Στο μεταξύ η VW είχε ανάπτυξη μόλις 0,1% σε σχέση με πέρσι, αλλά διατηρώντας τις πωλήσεις της στη σφαίρα των 850.000 μονάδων, δύσκολα μπορεί να βελτιώσει τους δείκτες της. Και ταυτόχρονα, δεν έχει λόγους να ανησυχεί.

[Πηγή Autocar  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube