Νέο Renault Mégane RS: νέα στοιχεία

Νέο Renault Mégane RS: νέα στοιχεία

Ο υπεύθυνος σχεδίασης της Renault, Laurens van den Acker, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το επόμενο Megane Renault Sport.

Το επόμενο Renault Mégane RS, που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2017 και θα ξεκινήσει να πωλείται το 2018, θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο καυτά χάτσμπακ στην αγορά.

Μιλώντας στο «αδελφό» μας AUTOCAR, o Laurens van den Acker (φωτ. κάτω) επιβεβαίωσε ότι, όπως το αντίστοιχο Clio RS, έτσι και το Megane RS θα είναι διαθέσιμο μόνο με 5θυρο αμάξωμα. Καθώς δεν αναμένεται 3θυρη έκδοση ούτε και κάμπριο, η επιλογή των πελατών θα είναι μονοσήμαντη.

Ο van den Acker αποκάλυψε επίσης ότι οι χρόνοι γύρου σε πίστα είναι σημαντικοί για την εξέλιξη του νέου Megane RS, οπότε έχει αποκλειστεί η χρήση συστήματος τετρακίνησης. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι το RS θα έχει φαρδύτερα μετατρόχια από τα απλά Megane.

Συνάγεται λοιπόν ότι η Renault θα προσπαθήσει να ξαναπάρει το προσθιοκίνητο ρεκόρ στο Nurburgring, το οποίο κατέχει σήμερα το VW Golf GTI Clubsport S με 7’ 49” 21. To ρεκόρ που είχε πετύχει το προηγούμενο Megane RS 275 Trophy, με χρόνο 7’ 54”, το είχε σπάσει πριν το νέο Honda Civic Type R με 7’ 50”, πριν του το πάρει το Golf GTI Clubsport S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Την ιστορία και το video από το ρεκόρ του VW Golf GTI στο Nurburgring

Παρά την μπροστινή κίνηση, ο van den Acker είναι σίγουρος ότι το νέο Megane RS θα έχει πάνω από 300 ίππους, που θα το κάνουν άμεσα ανταγωνιστικό με το Honda. Ο κινητήρας αναμένεται να είναι δίλιτρος τούρμπο.

Το σημερινό καυτό Megane, το RS 275 Cup-S, κάνει το 0-100 km/h σε 5,8” και φτάνει τα 255 km/h με «μόνο» 275 PS, οπότε με 30 ακόμα άλογα παραπάνω, θα υπάρξει αισθητή βελτίωση των επιδόσεων.

Καθώς το ντεμπούτο του νέου μοντέλου αργεί ακόμη, η Renault δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης του Μegane GT μπορεί να τοποθετηθεί και στο RS, μαζί με τα φώτα “RS vision” που θυμίζουν καρό σημαία και τα έχουμε δει στο ανανεωμένο Clio RS.

Για το χρόνο έλευσης στην αγορά, το μόνο που λέει η Renault είναι ότι θα είναι κάπου μέσα στο 2018. Οι τιμές θα είναι λίγο υψηλότερες από τις σημερινές, αν κρίνουμε από αυτές του ανανεωμένου Clio RS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Την πλήρη δοκιμή του νέου Honda Civic Type R στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube