Η ντροπή των αμερικανικών muscle cars [video]

Η ντροπή των αμερικανικών muscle cars [video]

Corvette, o ορισμός του American muscle, και να κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα; Έλεος…

Η Chevrolet Corvette είναι ενδεχομένως το πλέον εμβληματικό των αμερικάνικων muscle cars. Διαχρονικά. Από καταβολής της μέχρι και σήμερα που το όνομα εξακολουθεί να βρίσκεται στην αγορά.

Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι εποχές, κι αν εξελίσσεται η Corvette ώστε να παραμείνει σύγχρονη και ανταγωνιστική, έχει παραμείνει πιστή στις αρχές της. Είναι ένα σκληροπυρηνικό σπορ αυτοκίνητο, έστω με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον όρο στην από εκεί μεριά του Ατλαντικού. Ενδεχομένως αύριο η επόμενη γενιά Corvette να είναι κεντρομήχανη. Δεν θα μας χαλάσει, κρίνοντας μάλιστα από αυτήν την εκδοχή που έχει ήδη παρουσιάσει ανεξάρτητος κατασκευαστής.

Όμως αυτό που βλέπουμε εδώ είναι… ντροπή. Τι βλέπουμε1; Μια Corvette C6, ίσως την πιο όμορφη μετά την κλασική Sting Ray, ευνουχισμένη. Ή τέλος πάντων, μεταλλαγμένη. Της έχει αφαιρεθεί ο V8 κινητήρας και την θέση του έχουν πάρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία ισχύος 44 kWh. Το αυτοκίνητο βγάζει περισσότερα από 600 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο «ρεκόρ» ταχύτητας EV από αμιγώς ηλεκτρική Corvette [video]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ $750.000 η τιμή της ηλεκτρικής Corvette

Πέρσι η GXE C6 Corvette, όπως λέγεται, το αυτοκίνητο που έχει μετατρέψει ο οίκος Genovation, έχει κάνει ρεκόρ τελικής ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 331,5 km/h. Και φέτος δοκίμασε για ένα δεύτερο ρεκόρ, αυτό της απόλυτης επίδοσης στο μίλι, από στάση. Αρχικά έσπασε το ρεκόρ με 305 km/h τον Ιούλιο, αλλά η ομάδα επανήλθε πρόσφατα αγγίζοντας τα 307 km/h.

Γρήγορο, αναμφίβολα, αλλά θα επιμείνουμε στην αρχική μας τοποθέτηση.

[Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube