Κεντρομήχανη Corvette: Υπάρχει και εξελίσσεται πυρετωδώς

Κεντρομήχανη Corvette: Υπάρχει και εξελίσσεται πυρετωδώς

Έχουν γραφτεί πολλά για την ριζική αλλαγή χαρακτήρα ενός από τα πλέον εμβληματικά supercars του πλανήτη. Ως τώρα, η κεντρομήχανη Corvette ήταν φάντασμα. Σήμερα βγήκε στο φως.

Όσο κι αν λατρεύουμε τα ευρωπαϊκά supercars, τις Ferrari, τις Porsche και τις Lamborghini, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι η Corvette είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά ονόματα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Το θρυλικό αμερικάνικο υπεραυτοκίνητο στην επόμενη γενιά του αλλάζει ριζικά χαρακτήρα. Πόσο; Περισσότερο δεν γίνεται. Όπως όλα δείχνουν θα έχει κινητήρα τούρμπο, και κυρίως, τοποθετημένο στο κέντρο. Αν αυτό δεν είναι επανάσταση, τότε τι;

Το αυτοκίνητο που εντόπισαν οι κατάσκοποι είναι πολύ κοντά στις πρώτες προβλέψεις των ψηφιακά επεξεργασμένων εικόνων. Η Corvete C8 εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης σε ανοιχτό χώρο, εννοούμε έξω από περιφραγμένες εγκαταστάσεις όπου την είχαμε δει πέρσι. Και ξεκαθαρίζουν αυτό που είχαμε καταλάβει από εκείνες τις πολύ μακρινές εικόνες χαμηλής ανάλυσης. Οι αναλογίες του αυτοκινήτου, το κοντό ρύγχος και η μακριά ουρά, είναι ξεκάθαρα χαρακτηριστικά ενός διθέσιου κεντρομήχανου.  Υπάρχει άλλωστε η σχετική πρόταση, από εξωτερικό κατασκευαστή που έχει φτιάξει την πρώτη κεντρομήχανη Corvette.

Στις εικόνες βλέπουμε το νέο αυτοκίνητο να δοκιμάζεται «κατ’ αντιπαράσταση» με την σημερινή Corvette C7. Κι αυτή ακριβώς η σύγκριση μας επιτρέπει να είμαστε σχεδόν βέβαιοι για όσα γράφουμε παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας θα είναι V6 τούρμπο, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η απόδοση και να μειωθούν οι ρύποι. Τουλάχιστον στο εργαστήριο, αφού όπως πρόσφατα αποκάλυψε η VW, στην πράξη το downsizing δεν αποδίδει. Πάντως, μια V8 εκδοχή θα εξακολουθήσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος τη γκάμας, έστω κι αν δεν διατεθεί σε όλες τις αγορές.

Η Corvette C8 είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης. Οι περισσότερες πηγές κάνουν λόγο για ντεμπούτο στο Detroit, στην έκθεση NAIAS του 2018, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο 2019.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube