Η McLaren Senna ξεσηκώνει την πίστα του Kyalami [video]

Η McLaren Senna ξεσηκώνει την πίστα του Kyalami [video]

Η McLaren συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της Senna στην πίστα που κάποτε φιλοξενούσε το GP Νοτίου Αφρικής.

Η McLaren Senna, το σκληροπυρηνικό supercar της βρετανικής μάρκας που μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο αλλά είναι ειδικά φτιαγμένο για trackdays, συνεχίζει το πρόγραμμα εξέλιξής του παρότι έχει ήδη λανσαριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλες  οι πληροφορίες για τη McLaren Senna

Η 722-P15 όπως είναι ο κωδικός της, βρίσκεται στη Ν. Αφρική. Είναι το πρωτότυπο δοκιμών, που συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα πριν δοθεί το πράσινο φως ώστε να αρχίσουν οι παραδόσεις στους πελάτες. Η πολύ όμορφη πίστα του Kyalami δεν υπήρξε από τις καλύτερες για τη McLaren όσο ήταν στο καλαντάρι της F1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 570S στις Ειδικές του Ράλι Μόντε Καρλο [video]

Έχει μόλις δύο νίκες, το 1972 (Denny Hulme, McLaren – Ford) και το 1984 (Nikki Lauda, McLaren – TAG). Ωστόσο χρησιμοποιείται αρκετά από πολλούς κατασκευαστές για δοκιμές εξέλιξης στη διάρκεια του ευρωπαϊκού χειμώνα και λόγω χάραξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται η McLaren-Ford MP4/8A του Senna

H McLaren ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό supercar, παρόλα αυτά στην περίπτωση της Senna ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή. Έχει εγκαταλείψει ακόμη και την υβριδική τεχνολογία της P1. Ο κινητήρας είναι μια εξέλιξη του V8 biturbo της 720 S, με ήχο που υπόσχεται να ανασταίνει νεκρούς. Για να πετυχαίνει κορυφαίους χρόνους στην πίστα (όλα δείχνουν ότι η McLaren θα διεκδικήσει το ρεκόρ στο Nurburgring μόλις φτιάξει ο καιρός) έχει ακραία αεροδυναμική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταξιδεύουμε από τη Γενεύη στο Μόντε Καρλο με τη McLaren 650S [video]

Σε τέτοιο βαθμό που η εμφάνιση από πολλούς χαρακτηρίζεται άσχημη, λόγω των διαφόρων βοηθημάτων που έχουν σχεδιαστεί και τοποθετηθεί με γνώμονα την απόδοση και όχι την αισθητική. Πάντως στον πραγματικό κόσμο φαίνεται πιο όμορφη από ότι στις στουντιακές φωτογραφίες.

Είναι χτισμένη γύρω από ένα εξελιγμένο ανθρακονημάτινο πλαίσιο. Η στρατηγική μείωσης του βάρους είναι τόσο επιθετική ώστε αρχικά υπήρχαν σκέψεις να μην βάλουν καν δεύτερο κάθισμα για συνοδηγό.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube