Η Κίνα μειώνει 10% τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων 

Η Κίνα μειώνει 10% τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων 

Στόχος να στείλει μήνυμα συναίνεσης στις ΗΠΑ σε μια περίοδο έντονων συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών. 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ανοίγει περισσότερο την τεράστια αγορά της σε ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες, μειώνοντας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τους δασμούς στις εισαγωγές.

Η κίνηση αυτή ωφελεί τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, την Tesla αλλά και τις παραδοσιακές των ΗΠΑ, έως τις ιαπωνικές Τοyota και Nissan. Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι όμως θα είναι τα γερμανικά γκρουπ των BMW, Daimler και Audi, καθώς ο όγκος των πωλήσεών τους είναι ήδη αρκετά μεγάλος στην κινεζική αγορά.

Παράλληλα, με την απόφασή της αυτή η Κίνα στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ ότι είναι πρόθυμη να καταλήξει σε μια συμφωνία για το θέμα του εμπορίου, σε μια περίοδο που διεξάγονται εμπορικές διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με στόχο να αποφευχθεί εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.

Η μείωση (από 25% σε 15%) θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Παράλληλα, ένας μικρός αριθμός εισαγόμενων φορτηγών θα επιβαρύνεται με δασμούς 20%, ενώ οι δασμοί στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα μειωθούν στο 6% από περίπου 10% που είναι σήμερα.

Σχολιάζοντας την απόφαση εκπρόσωπος του αρμόδιου κινεζικού υπουργείου τόνισε πως με την απόφαση αυτή θα βοηθηθεί η αναβάθμιση της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ παράλληλα θα ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα της αγοράς και των καταναλωτών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube