Η Jeep προβλέπει ότι το νέο Compass θα «σπάσει ταμεία»

Η Jeep προβλέπει ότι το νέο Compass θα «σπάσει ταμεία»

Το νέο Jeep Compass θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο και θέλει να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της πιο δημοφιλούς κατηγορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Jeep, Mike Manley, το νέο Compass θα υπερκεράσει στις πωλήσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, το δημοφιλές Renegade.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Manley ανέφερε ότι το νέο μοντέλο έχει όλα τα εφόδια για να γίνει το πιο πετυχημένο εμπορικά μοντέλο της φίρμας όλων των εποχών.

Το νέο Jeep Compass θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ανταγωνιστεί όλα τα μεσαία SUV, κατηγορία που είναι η πιο δημοφιλής στην γηραιά ήπειρο. Μάλιστα, σύμφωνα με την JATO Dynamics, υπάρχει αύξηση 20% στις πωλήσεις (722.300 αυτοκίνητα) της κατηγορίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Manley προέβλεψε ακόμα ότι η κατηγορία των μεσαίων SUV θα συνεχίσει την ανοδική πορεία μέχρι και το 2020, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Jeep να «παίξει» σε μια κατηγόρια που μέχρι τώρα δεν είχε μοντέλο.

Το να προσπεράσει σε πωλήσεις το Renegade δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, μιας και το compact crossover που κατασκευάζεται στην Ιταλία αποτελεί το 70% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Jeep.

Τέλος, ο κ. Manley ανέφερε ότι το νέο Compass θα είναι το πιο «παγκόσμιο» αυτοκίνητο που έχουν κατασκευάσει ποτέ, μιας και θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο και θα κατασκευάζεται σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube