Πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα SUV

Πρώτα σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα SUV

Η κατηγορία των crossover/SUV γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη η δημοφιλέστερη.

Με την βοήθεια των μικρών crossover, τα SUV σημείωσαν αύξηση πωλήσεων 24% στην Ευρωπαϊκή αγορά (3,2 εκ. αυτοκίνητα), ξεπερνώντας τα supermini.

Εδώ και αρκετά χρόνια βέβαια βλέπαμε την δυναμική στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά τώρα είναι επίσημο. Σύμφωνα με την JATO Dynamics, η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων στην Ευρώπη είναι αυτή των SUV και crossover.

Τα SUV πέρασαν την μέχρι σήμερα δημοφιλέστερη κατηγορία στην Ευρώπη, αυτή των supermini, με μερίδιο συνολικής αγοράς 22,5%. Τα supermini απέσπασαν κάτι λιγότερο από το 22% της συνολικής αγοράς.

Τα μικρά SUV/crossover, όπως το Nissan Juke, βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτή την άνοδο, καθώς αύξησαν τις ταξινομήσεις τους κατά 38% με 1,2 εκ οχήματα. Αύξηση παρουσίασαν μάλιστα και τα μεσαία και μεγάλα SUV, με 42% και 27% αύξηση πωλήσεων αντίστοιχα.

Η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων SUV στην Ευρώπη για το 2015 είναι η Πορτογαλία, με ποσοστό αύξησης σχεδόν 50% σε σχέση με το 2014. Γενικά, στην μικρή κατηγορία πρώτο σε πωλήσεις αναδείχθηκε το Renault Captur, στην compact το Nissan Qashqai, στην μεσαία το Volvo XC60 και στην μεγάλη η BMW X5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube