Η Jaguar Land Rover διπλασιάζει το εργοστάσιο κινητήρων στο Wolverhampton

Η Jaguar Land Rover διπλασιάζει το εργοστάσιο κινητήρων στο Wolverhampton

Φαίνεται πως οι δουλειές πάνε πολύ καλά για την Jaguar Land Rover, αφού ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο κινητήρων που έχει στο Wolverhampton πρόκειται να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Η απόφαση πάρθηκε λόγω της αυξημένης «παγκόσμιας ζήτησης τόσο για τα υπάρχοντα, όσο και για τα μελλοντικά μοντέλα» και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα λόγω των νέων αυτών προσλήψεων ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων στη JLR θα φτάσει τους 40.000 μέσα στο 2016, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ralf Speth.

Το εργοστάσιο του Wolverhampton αυτή τη στιγμή κατασκευάζει τους Ingenium ντίζελ κινητήρες που τοποθετούνται στις Jaguar ΧΕ και XF, στo Land Rover Discovery Sport και το Range Rover Evoque. Η οικογένεια κινητήρων Ιngenium είναι μεσαίου κυβισμού και αναμένεται να προστεθούν και βενζινοκινητήρες που θα προμηθεύουν και τα τρία εργοστάσια της JLR.

Το εργοστάσιο έχει μέχρι τώρα κατασκευάσει 50.000 κινητήρες και προσφέρει εργασία σε 700 υπαλλήλους, με συνεχείς νέες προσλήψεις. Η έκταση του εργοστασίου θα αυξηθεί στα 200.000 m2 , με κόστος επένδυσης κοντά στο 1,5 δις Ευρώ. Σύμφωνα με την JLR, μετά το πέρας της επέκτασης θα είναι το πιο σημαντικό εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Πάντως η JLR ανακοίνωσε πως αναμένει λιγότερα κέρδη από τα 3,7 δις Ευρώ, προ φόρων, που είχε το οικονομικό έτος 2014/15, λόγω μεγάλων επενδύσεων αλλά και της τεράστιας έκρηξης που έγινε πριν από μερικούς μήνες στο λιμάνι Tianjin, στην Κίνα και η οποία της κόστισε εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube